OB snuppede sølvet foran BIF

Dansk fodbold

OB kunne med en sejr i dag snuppe sølvet fra Brøndby IF, hvis sidstnævnte vel at mærke samtidig tabte point i deres kamp. BIF tabte 4-2 til FCM, og da OB i samme åndedrag vandt 2-1, kunne de stikke af sted med den flotte andenplads blot et point foran Brøndby.

OB tog hjemme på Fionia Park imod AC Horsens, hvor fynboerne havde mulighed for at sikre sølvmedaljerne, hvilket ville være første gang i 16 år.

Sølvet til OB afhængede dog også af, hvordan udfaldet af Brøndby IF mod FC Midtjylland ville udarte sig.

Efter en lille halv times spil kom hjemmeholdet i front. Eric Djemba-Djemba opsnappede bolden fra Andreas Augustsson, hvorefter han prompte sendte læderet ind bag Søren Jochumsen til 1-0.

AC Horsens skulle derfor endnu længere op på banen for at udligne, men kun ti minutter efter det første mål, var det OB’s Njogu Demba-Nyrens tur til at komme på måltavlen.

Demba-Nyren modtog bolden fra Thomas Helveg, hvor han stod umarkeret. Han fik meget plads til at afslutte og sparkede herefter bolden i netmaskerne til en OB-føring på 2-0.

I starten af anden halvleg kom gæsterne bedre med i opgøret, hvor Lawan spillede Macena fri, men han brændte en enorm chance.

Efter en times spil kom forløsningen endelige for Horsens-mandskabet. Andreas Augustsson var hurtigt over en nedfaldsbold efter et hjørnespark, hvor han resolut reducerede til 2-1.

AC Horsens formåede dog aldrig at få bolden i målet flere gange, og derved må de nu tage den lange tur ned til 1. division sammen med Vejle Boldklub.

OB-spillerne kunne i stedet juble over, at have sikret sig sølvet foran næsen på Brøndby IF, som på hjemmebane blev ydmyget med hele 4-2 mod FC Midtjylland.