OB fik pligtsejr mod SønderjyskE

OB lignede spillemæssigt langtfra et tophold, da de i eftermiddag slog SønderjyskE 2-0 på hjemmebanen.

SønderjyskE var ikke levnet mange chancer mod et OB-mandskab, der på hjemmebanen Fionia Park havde brug for alle tre point i bestræbelserne på at holde trit med de øvrige tophold. OB levede op til favoritværdigheden ved at vinde 2-0, men træner, Lars Olsen, kan ikke være tilfreds med det fynske mandskabs spil i de første 70 minutter.

Djiby Fall gav dog fynboerne den bedst tænkelige start. Efter blot to minutter tog Henrik Hansen et frispark i venstre side, og Djiby Fall kunne uden de store problemer heade hjemmeholdet foran 1-0.

Herefter viste det sig tydeligt, at det var første kamp efter vinterpausen. Spillet blev usammenhængende og rodet for begge mandskaber, der havde svært ved at skabe chancer. Den nyindkøbte OB-spiller, Demba-Nyrén, forsøgte sig på frispark langt ude fra efter 13 minutter, men bolden sneg sig en meter forbi stolpen. I den anden ende formåede SønderjyskE´s angribere, Jesper Kjærulff og Ken Ilsø, blot en enkelt gang i første halvleg at skabe en chance. Efter 28 minutter spillede de to fint bandespil, men Kjærulff´s afslutning var en nem opgave for Onyszko i OB-målet.

SønderjyskE fik overtaget på midtbanen, men hvor sønderjyderne havde svært ved at omsætte overtaget til chancer, fik fynboerne to uventede chancer mod slutningen af halvlegen. Djiby Fall tilkæmpede sig bolden i venstre side, men han afsluttede svagt på David Ousted Hansen.

Minuttet senere fik Ousted ikke grebet ordentligt ind efter et hjørnespark, og Martin Halle måtte redde sin målmand ved på målstregen at sparke bolden væk for næsen af to OB´ere.

SønderjyskE startede anden halvleg med godt positionsspil uden at skabe åbne chancer, mens OB havde svært ved at finde fodfæste.

Efter en time kom Djiby Fall i et hændeligt uheld til at træde Anders Egholm i hovedet. Egholm måtte til behandling udenfor banen med blodet silende fra en flænge bag øret, og det blev kostbart for SønderjyskE. På det efterfølgende frispark til OB dukkede Espen Ruud op og kunne med hovedet bringe hjemmeholdet foran 2-0.

SønderjyskE formåede ikke for alvor at sætte OB-målmand Onyszko på de store prøver i anden halvleg, hvor OB efterhånden overtog spil og chancer.

Efter 73 minutter fik Djiby Fall på glimrende vis tæmmet et indlæg med brystet mellem flere sønderjyske forsvarsspillere, men hans afslutning blev på lige så glimrende vis afværget af målmand Ousted. Og få minutter senere måtte Chris Sørensen se sit skud fra venstre side blive afværget til hjørnespark.

Ved den ordinære spilletids udløb fik SønderjyskE en fin mulighed for at reducere, da Ken Ilsø sendte en dyb bold ind i OB´s straffesparksfelt. Men Onyszko kom fint ud og reddede Mosqueras forsøg.

Kort efter kunne den udmærkede dommer, Henning Jensen, fløjte kampen af. Med sejren lægger OB pres på de to øvrige tophold, Brøndby og FC København, der mødes mandag aften.