Наши партнеры

MenuNy dom betyder flere transfers under opsejling?

Andet fodbold

Der er nu faldet en dom i den såkaldte Webster-sag, hvilket betyder, at det fremover vil være nemmere for spillere at opsige deres kontrakter og skifte klub.

Webster-sagen, der er opkaldt efter spilleren Andy Webster, som sidste år opsagde sin kontrakt med Hearts i overensstemmelse med FIFAs regler, førte i selskab med den internationale spillerforening, FIFPro, sag an mod sin tidligere klub, Hearts. I går faldt afgørelsen.

Retten fastslog at spilleren, eller dennes nye klub, blot ville skulle betale den tidligere klub, Hearts, en sum, der svarer til den resterende løn i kontraktperioden med den hidtidige klub.

Denne dom gælder dog ikke for alle spillere. For spillere under 28 år på kontraktindgåelsestidspunktet gælder det, at de har mulighed for at bryde deres kontrakt efter tre år via et internationalt klubskifte, mens spillere over 28 år på kontraktindgåelsestidspunktet kan opsige deres kontrakt efter to år ved et internationalt klubskifte.

”Det er positivt for spillerne, at CAS valgte at anlægge et mere rimeligt niveau for, hvad en kompensation skal koste. Både klubber og spillere ved nu, hvad de skal rette sig efter,” siger Spillerforeningens direktør Mads Øland i en pressemeddelelse.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu