Наши партнеры

MenuMorten Olsen: Sikker på vi kunne have vundet VM

Dansk fodbold

Danmarks landstræner Morten Olsen er sikker på, at det danske landshold fra 1986, kunne have vundet VM-slutrunden. Det siger den mangeårige landstræner i et interview med Fifa.com, der berører både landsholdets fortid og nutid.

Det danske fodboldlandshold anno 1986 henrykkede en hel verden til VM i Mexico I 1986. Storholdene Skotland, Uruguay og Tyskland blev alle besejret i gruppen, inden det som bekendt gik galt i 1/8-finalen mod Spanien. Og den danske landstræner Morten Olsen føler sig overbevist om, at datidens danske landshold havde det der skulle til, for at gå hele vejen til det højeste podium.

“Vi kunne have vundet det, det er jeg sikker på. Sådan havde vi det allesammen. Det var en speciel gruppe af spillere som blev stablet sammen på det perfekte tidspunkt, og med en smule held kunne det have været os, der var gået hele vejen i stedet for Argentina. Men jeg ser ikke tilbage på det med ærgrelse. Det var en fantastisk oplevelse, ikke kun for os, men også for de fans som rejste med os overalt,” erindrer Morten Olsen.

Morten Olsen er også bevidst om, hvad det var, der gjorde holdet så specielt dengang.

“Jeg tror simpelthen, at det var en unik generation af spillere. Vi havde også fået en god fodbolduddannelse, specielt på de tekniske og taktiske sider af spillet. Det gjorde os i stand til at have gode karrierer, og vi var heldige at så mange af vores spillere spillede i nogen af Europas bedste klubber,” forklarer Morten Olsen.

Når snakken falder på Danmarks nuværende hold og dets mangel på virkelige superstjerner er Morten Olsen fortrøstningsfuld, men han har også bekymringer på holdets vegne.

“Jeg mener det fungerer godt for os alligevel. Vi har bestemt en gruppe af gode spillere lige nu, og en masse virkelig lovende unge spillere som Nicklas Bendtner, som er begyndt at gøre en virkelig forskel for os. Det eneste problem for os, som et lille land, er når vi bliver ramt af tre-fire skader, fordi vi har ikke den samme styrke i dybden som andre nationer har. Vi er allerede uden et par vigtige spillere før Sverige-kampene, og vi vil også savne Martin Laursen,” siger Morten Olsen til Fifa.com

I interviewet afkræfter Morten Olsen også spekulationer om, at det er besluttet, at han træder tilbage efter 2010.

“Det er ikke blevet besluttet endnu. Det er ikke engang vigtigt på nuværende tidspunkt. Det eneste vigtige er at få os til Sydafrika,” forsikrer Morten Olsen.

Danmarks møder den 7. juni Sverige på udebane i den utroligt vigtige VM-kvalifikationskamp.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu