Наши партнеры

MenuMikkel Thygesen skifter til Gladbach

Tysk fodbold

Efter nogle hektiske døgn, er det nu blevet bekræftet at Thygesen skifter til Borussia Mönchengladbach.

Thygesen var ellers på vej til Aachen, men FC Midtjylland, havde eftersigende brudt en mundtlig aftale med Thygesen, så Aachen ikke havde råd til at købe ham, derfor endte han i stedet i danskerklubben Mönchengladbach.

Ifølge fodboldmagasinet Kicker ligger købsprisen på 1,4 mio. euro (ca. 11 mio kr.).

Udover Mikkel Thygesen spiller Thomas Helveg, Sebastian Svärd, Bo Svensson og Kasper Bøgelund i Borussia Mönchengladbach, det bliver nok en fordel, når han skal vænne sig til udlandet.

”Vi har været efter ham i måneder og set han i aktion mange gange. Vi glæder os over, at han i sidste ende har besluttet sig for at spille for os”, siger Mönchengladbach-sportsdirektør Peter Pander.

“Uden at ville gå i detaljer kan jeg godt afsløre, at salget sker til en ud af flere interesserede klubber, og at vi har gjort os mange overvejelser inden vi sagde ja til tyskerne i aftes. Vi er stolte af at kunne udvikle spillere til en af de hårdeste turneringer: Bundesligaen. Det er en cadeau til vort trænerteam og selvfølgelig til Mikkel Thygesen, som vi gerne vil takke for en fantastisk indsats i FC Midtjylland,” siger sportsdirektør Jens Ørgaard.

Mikkel Thygesen har haft en fremragende sæson i FCM, og med hans stabile spil i SAS-ligaen, fik han debut på A-landsholdet.

“Selvom der har været megen snak og skriverier den seneste tid, er det gået så hurtigt, at man knap fatter det, men stolt og glad er jeg sgu – meget endda. Tænk sig at komme til den tyske bundesliga. Jeg glæder mig meget, men det er hårdt at sige farvel til Midtjylland, hvor jeg er faldet bedre til end jeg i min vildeste fantasi turde drømme om, da jeg kom i 2004. Stor tak til Erik og de andre trænere. Til mine holdkammerater, til ledelsen og hele klubben og ikke mindst til de fantastiske fans. Uanset hvordan Bundesligaen bliver, vil stemningen på SAS Arena altid stå som noget helt specielt for mig. Tak til Jer alle sammen,” siger en lykkelig Mikkel Thygesen.

22-årige Thygesen nåede at spille 99 kampe, samt at score 13 mål. Danskeren har underskrevet en kontrakt gældende frem til 2010.Kommentér

2 kommentarer til “Mikkel Thygesen skifter til Gladbach

 1. Peter Christensen siger:

  God artikel! Den behandler også et interessant emne. Dog er der et par småfejl rundt omkring. F.eks. denne linje:

  "…for hvem vil ikke hellere se en brasiliansk elegantier trylle med bolden, i modsætning til en fysisk stærk russer."

  Dette retoriske spørgsmål burde have endt med et spørgsmålstegn – ikke et punktum.

  Artiklen er uden tvivl fantastisk!

 2. Andreas Johnke siger:

  Nu har jeg kun læst spalten, men jeg er da af modsat holdning. Hvor mange år skal vi ikke tilbage for at se et russisk landshold spille, som de har gjort i år?

  Der er ingen tvivl om at standarden er vokset fra ligegyldig liga til subtop, og det har haft en klar effekt på såvel liga, som russiske spillere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu