Наши партнеры

MenuLyngby dømt i racismesag

Dansk fodbold

Lyngby Boldklub oplevede i træningskampen mod FC Københavns reserver, at Lyngbys tilskuere kom med racistiske tilråb rettet mod tre FCK-spillere, som der er mørke i huden. Der er nu faldet en afgørelse i den meget omtalte sag.

Hele sagen startede i forrige weekend, her kan du få et indblik i sagen:

Det hele startede med, at en gruppe Lyngby-fans stod og råbte abelyde og ‘nigger’-tilråb efter FCK’s farvede spillere, Razak Pimpong og Jamil Fearrington og Bongamusa Mthethwa.

“Det begyndte i første halvleg, hvor Razak Pimpong og jeg blev mødt med abelyde og udtryk som ’nigger’ hver gang vi havde bolden. I pausen blev Pimpong så udskiftet, mens vores sydafrikaner Bongamusa Mthethwa kom på banen,” fortalte Jamil Fearrington til bold.dk.

“I anden halvleg blev det bare værre. Abelydene fortsatte, og de begyndte at synge ting som ’nigger, nigger in the bush’. Jeg sagde det til dommeren som noterede det, og jeg håber så at det bliver indberettet,” fortæller Fearrington, der hævder, at Lyngby-tilhængerne er de eneste, der har forfulgt ham med racistiske tilråb.

“Vi spillede også mod dem for et år siden, hvor det var det samme. Det er faktisk de eneste to gange jeg har oplevet racismen i dansk fodbold, men begge gange har altså været mod Lyngby,” sluttede Jamil Fearrington.

Kort efter kampen udtalte Lyngby-anfører, Morten Petersen, at han synes det var torskedumt af deres fans.

“Vi fortryder meget, at vi gik over til dem, der havde stået og råbt racistiske tilråb mod FCK-spillerne. Det var torskedumt, og det er noget, vi virkelig har taget ved lære af,” sagde han til Ekstra-bladet.

Flere SAS-liga klubber mente ikke at der burde gives en straf.

“Det er et godt signal, DBU sender, men når det er sagt, synes jeg, at de skal blande sig uden om i den her sag,” sagde Dan Hammer, der er kommerciel direktør i FCK ligeledes til Ekstra-Bladet.

AC Horsens trup består af mange farvede spillere, alligvel mener deres sportchef, Jesper Hansen, heller ikke at DBU burde blande sig.

“Det er dumt med firkantede regler, og det er bedre, hvis klubberne arbejder sammen om at løse problemerne på tribunerne, Sagde han.

Han mener, at Sas-liga klubberne i forevejen bruger mange penge på at sikre deres spillere, og hvis DBU også vil slå hårdt ned på racistiske fans, skal de betale endnu mere.

“Vi arbejder alle hårdt på at forvise racisme, men vi kan ikke sikre os 100 procent mod tosser. De vil altid dukke op. Det burde DBU anerkende i stedet for at lægge op til straf,” sagde Jesper Hansen.

Dommen faldt i dag:

Lyngby Boldklub har i øjeblikket sportslig succes, men racismesagen kan få konsekvenser for klubben, det kan ende med at de ikke får lov til at rykke op til den bedste liga – Sas-ligaen.

DBU er gået så langt at de truer klubben med sportslige sanktioner, hvis klubben ikke får kontrol over de fans som skaber problemer.

I første omgang har DBU valgt at give en bøde på 5.000 kr.

“Det har været vores opgave dels at vurdere den konkrete sag, dels at afsige en kendelse, der harmonerer med den afstandtagen, DBU som organisation lægger til racisme og diskrimination,” fortæller formand for DBUs Disciplinærudvalg, Henrik Ravnild, på DBUs hjemmeside.

“Klubben får en bøde, som blandt andet skyldes, at der er tale om et gentagelsestilfælde fra en ynglingekamp for tre måneder siden. Til gengæld har vi stor tillid til den fremtidige effekt af klubbens forskellige tiltag på området.”

Denne gang kostede det en bøde, men hvis situationen gentager sig, kan det koste Lyngbys oprykning.

DBU-udvalget kan ved hjælpe af deres egne love straffe en klub med fratagelse af hjemmebanefordel, fratagelse af point, nedrykning og udelukkelse.

“Vi har gjort det klart for klubben, at vi i gentagelse vil bringe sportslige sanktioner i spil. I yderste konsekvens skal det kunne få konsekvenser for klubbens eventuelle oprykning til landets bedste række,” forklarer Henrik Ravnild.

“Der er ingen grund til at acceptere, at en klub i landets næstbedste række ikke får kontrolleret et racistisk problem for blot derefter at tage problemet med op i landets bedste fodboldrække.”Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu