Наши партнеры

Menu



Legenden Lars Høgh er gået bort

Dansk fodbold

Den danske målmandslegende, Lars Høgh, er gået bort efter længere tids kamp mod en kræftsygdom. Han blev 62 år.

Lars Høghs familie har her til aften bekræftet over for Ritzau, at målmandslegenden er gået bort i en alder af 62 år, efter længere tids kræftsygdom.

Høgh nåede at stå 817 kampe for OB, og for nylig blev han optaget i Fodboldens Hall of Fame, hvor han fik masser af roser af Michael Laudrup, der overbragte den store nyhed.

“Lars Høgh var en fremragende målmand. Alene 817 kampe for OB igennem 23 år – rekord for en spiller i dansk topfodbold formentlig for altid – understreger hans format og loyalitet,” fortalte Michael Laudrup og tilføjede:

“Han havde fået mange flere A-landskampe, hvis vi ikke i den periode havde haft Peter Schmeichel. Siden har Lars været en inspirerende målmandscoach for såvel klubhold som herrelandsholdet.”

“Men det er for sine meritter på banen, han nu optages i Fodboldens Hall of Fame. Det glæder mig. Lars er et stort menneske, sagde Michael Laudrup i forbindelse med optagelsen.”

Lars Høgh var naturligvis glad for hæderen.

“Fodbold har betydet rigtig meget for mig i hele mit liv. Det er der, jeg har haft kæmpe oplevelser, både som spiller og som træner. Og det er her, jeg har mødt rigtigt mange fantastiske mennesker, som jeg i dag betragter som nære venner. Både min familie og jeg er meget stolte over optagelsen i Fodboldens Hall of Fame.”

Siden 2003 var han målmandstræner i en række danske fodboldklubber. FC Nordsjælland (2003), AaB (2003-2004), Viborg FF (2004-2007), Brøndby IF (2007-2012), OB (2012-2016) og igen i Brøndby IF (2016-2021).

Siden 2007 var han sideløbende målmandstræner for det danske A-landshold, hvor han også var særdeles vellidt blandt spillerne og trænerteamet.

Hvil i fred, Lars Høgh.



Kommentér



Top-menu
Menu