Наши партнеры

MenuLandsholdet boykotter overraskende pressen

Dansk fodbold

Det danske landshold leverede i går aftes en indsats, som mange danske fans havde svært ved at få armene ned over, da Danmark i de døende minutter sikrede en 3-2-sejr over Portugal. Men timerne efterfølgende skulle vise sig, at blive endnu mere dramatiske end kampen. Landsholdet har valgt at boykotte pressen, hvilket er en overraskelse for mange.

De seneste dages massive kritik af landsholdet fik i går spillerne til at træffe beslutningen om, at man ikke ønsker at tale med pressen det næste stykke tid. Dette meddelte DBU på det efterfølgende pressemøde efter 3-2-sejren over Portugal i VM-kvalifikationen.

“Vi dedikerer sejren til dem, der troede på os. Der var efterlyst en reaktion fra holdet, den har vi leveret på banen i dag. Nu vil vi dele glæden med vores fans, dem derhjemme og med os selv,” læste DBU’s kommunikationschef, Lars Berendt, op på pressemødet på vegne af anfører Jon Dahl Tomasson.

Kommentarer omkring boykotten:

DBU’s generalsekretær, Jim Stjerne Hansen:

“Det er ærgerligt, at vi er kommet i den her situation. Men jeg har en vis forståelse for spillernes reaktion, for spillerne var også klar over, hvad der var i vente, hvis de ikke havde vundet kampen. Mere har jeg ikke at sige til det,” sagde Jim Stjerne Hansen.

DBU’s kommunikationschef, Lars Berendt:

“Jeg er blot budbringer, og det er spillernes reaktion i aften. Jeg har ikke yderligere kommentarer.

Han ønskede heller ikke at svare på, om det var pressen kritik, som var skyld i denne beslutning.

“Det må du tale med spillerne om,” fortalte Berendt. Han kunne dog oplyse, at spillerne ville tale igen torsdag.

Tidligere landsholdsspiller, Flemming Povlsen:

“Det er en uforståelig og forkælet holdning til det at være en del af sportsverdenen anno 2008, og jeg synes, at det er synd, at det er vrede i stedet for glæde, der kommer til at fylde billedet efter sådan en flot sejr, som vi erobrede i Portugal,” siger han til TV 2 Sporten.

Fodboldekspert, Troels Bech:

“Ud fra alt, hvad jeg har lært og den erfaring, jeg har fået, så er det jo faktisk næsten altid en dårlig idé med et boykot. Når det så er sagt, så synes jeg, at hele debatten om boykot­ten – hvilket er typisk for pressen – går på konsekvensen i stedet for årsagen. Jeg synes jo, at man i årevis har set pressen i en rus af domsfældelse og konsekvensberegning ­ forherliget af sine egne små personlighedskarakteristikker af forskellige mennesker..,” siger Bech til TV 2 Sporten, og fortsætter:

“Jeg synes, at niveauet for hvordan man håndterer sportsjournalistik gennem længere tid har været i frit fald. Det er blevet til en super forsimplet og personcentreret journalistik, som går på, hvem der er helt, og hvem, der skal smides ud… Jeg synes, at man meget ofte ser medierne slå under bæltestedet, og så må man også forvente, at der bliver slået tilbage.”

Formanden for Danske Sportsjournalister, Steen Ankerdal:

“Den første følelse, jeg fik i kroppen, var forbløffelse. Jeg tænkte, at det var løgn. At det kunne de ikke mene. Det kommer jo til at handle om alt andet end deres gode præstation, og det flotte resultat bliver fuldstændig overskygget af den her historie. Og det er da ikke til deres fordel,” siger Steen Ankerdal til Onside.dk, og fortsætter:

“Eftersom hverken Jim Stjerne Hansen (DBUs generalsekretær, red.) eller Allan Hansen (formand i DBU, red.) har vidst noget, så må man jo spørge sig selv, hvor kommunikationen er. Det er utrolig uklogt. Det grænser til det tåbelige. De tager fra den her landskamp uden at få sagen lukket. Hvem skal lukke den nu, for de er jo ikke samlet? Det kan de så slæbe på helt hen til Malta-kampen,” siger Steen Ankerdal.

FCK’s bestyrelsesformand, Flemming Østergaard:

“Det ville aldrig været sket i mit regi. Man boykotter ikke pressen. Men samtidig synes jeg også, at pressen kunne lade være med at gøre sagen til det værste, der er sket i DBU’s historie. Lad os nu bare grine af det – både pressen, spillerne og befolkningen. Lad os slå en streg i sandet, vi fik en kanon sejr” siger han til TV 2 Sporten, og fortsætter:

“Jeg smiler lidt over de udtalelser, folk kommer med. Mange af dem har selv været i samme situation og har selv tidligere været med til at boykotte pressen. Så det smiler jeg lidt af,” lyder det fra Østergaard.

Hvad er din holdning til boykotten?

– debattér i vores landsholdsforum her.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu