Наши партнеры

MenuKulturminister: Ansøg om EM, DBU

Dansk fodbold

Danmarks kulturminister, Brian Mikkelsen, opfordrer DBU til at ansøge om EM i Danmark til år 2016 i samarbejde med Sverige og Norge, men forbundet er skeptiske.

EM i Danmark har for få måneder siden været på tale, og nu melder kulturminister Brian Mikkelsen sig også i diskussionen.

Han opfordrer DBU til at ansøge til EM 2016 i samarbejde med Sverige og Norge, hvor han garanterer, at regeringen står klar med økonomisk støtte, hvis det bliver en realitet.

”Det er op til DBU selv, men jeg synes, de skal gøre det,” udtaler Brian Mikkelsen ifølge Fyens Stiftstidende.

”Jeg håber på, at de nordiske lande vil stå sammen, så vi kan søge om EM i fodbold sammen med Norge og Sverige. Vi har lige set ved sommerens EM, hvordan et samarbejde gik eksemplarisk mellem to lande.”

”Her taler vi om tre lande, der er endnu tættere knyttet sammen kulturelt og sprogligt. Det vil være nærliggende, at Danmark, Norge og Sverige søgte sammen. Vi vil gerne støtte det fra regeringens side med økonomi. Der er sket det, at regeringen også vil give støtte til udbygning af eksisterende idrætsfaciliteter.”

DBU udtrykker glæde omkring Brian Mikkelsens interesse, mens DBU’s kommunikationschef, Lars Berendt, er skeptisk omkring EM i Danmark.

”Det er positivt at den danske regering bakker projektet op, men vi lagde et ganske udmærket forslag til UEFA om at søge EM i år og de meldinger vi fik, var, at et delt værtskab mellem mere end 2 lande var ikke noget man var klar til. Vi bliver nødt til at stikke en finger i jorden og finde ud af, om de har ændret den opfattelse. Det er der ikke noget, der tyder på,” siger Lars Berendt ifølge DR Sporten.

Ydermere fortæller kommunikationschefen, at Sverige og Norge er ved at udarbejde et fælles oplæg, og han udelukker, at Danmark kan afvikle et EM alene sammen med enten Sverige eller Norge.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu