Наши партнеры

MenuKraftig påtale til DBU og FCM

Dansk fodbold

Både DBU og FCM har fået en kraftig påtale af det internationale fodboldforbund FIFA. Dette skyldes sagen om FCM’s import af afrikanske spillere under 18 år.

Det er ulovligt at skrive kontrakter med spillere, der er under 18 år fra andre kontinenter, men denne lov har FC Midtjylland brudt. DBU fik dog stoppet importen af de unge ikke-europæere tilbage i marts i sidste år.

FIFA har igennem efteråret undersøgt FCM-sagen til bunds på opfordring fra den internationale spillerforening FIFPro, og ifølge DR Sporten er verdensforbundet nu endelig parate med en redegørelse. Af den fremgår det, at både DBU og FC Midtjylland får en kraftig advarsel for deres brud på FIFA’s regler.

DBU får en advarsel, fordi man ikke skred ind, da FC Midtjylland skrev kontrakter med med afrikanerne Ikechukwu Nworah, Lanre Runsewe og Akubar Akilu, der alle var under 18 år, hvis dette gentager sig, får det store konsekvenser, skriver FIFA i sin domsafsigelse.

FC Midtjyllands direktør Claus Bertelsen vil endnu ikke kommentere på FIFA’s redegørelse før klubbens advokat har læst den nøje igennem.

”Nu bruger vi de næste dage på at nærlæse den. Men vores advokats foreløbige konklusion er, at vi ikke udsættes for repressalier, og at der er tale om den mildeste form for sanktion. Altså en advarsel. Nu vil vi gå i dybden med kendelsen og diskutere den, før vi kommenterer den yderligere,” siger Bertelsen til klubbens hjemmeside.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu