Наши партнеры

MenuKøbt i går og til salg i dag

Engelsk fodbold

Tingene går indimellem hurtigt i international fodbold, men hos Premier League-klubben West Ham går det rigtig stærkt. Klubben blev opkøbt i går, men sat til salg igen i dag.

I går blev Premier League-klubben West Ham opkøbt af CB Holding til en anslået pris af 940 millioner kroner. Bestyrelsesformanden i klubben, Scott Duxbury, sagde ifølge West Hams hjemmeside om handlen:

”Jeg er glad for at kunne sige, at West Ham United er blevet solgt i en handel, der vil sikre klubbens fremtid. Forandringer skaber altid en vis uro, men jeg mener, at de nye ejere med Andrew Bernhardt i spidsen vil bringe stabilitet til West Ham United, og jeg håber, at alle i klubben og dens fans også vil byde dem velkommen i klubben.”

I dag er West Ham imidlertid til salg igen. Flere medier taler om pengegriske købmænd, men ifølge bagmændene har det simpelthen været nødvendigt for at undgå det totale nedbrud hos klubben.

West Ham var indtil i går ejet af et islandsk selskab, som stod over for fallit, hvilket fik banken Straumur, der var økonomiske garanter for det islandske selskab, til at reagere. En fallit ville nemlig betyde, at Straumur ville miste sine penge, samt at værdierne i West Ham ville forsvinde og dermed gøre katastrofen komplet for pengebagmændene og for West Ham.

For at redde værdierne stiftede Straumur derfor firmaet CB Holding, som den føromtalte Andrew Bernhardt er chef for, for netop at overtage og redde klubben.

En talsmand for Straumur, George Andersen, siger ifølge cnn.com, at det var en kompliceret handel, der ikke involverede kontanter. Han tilføjer:

”Vi besluttede os for at overtage klubben, hovedsageligt for at beskytte vore interesser og gøre det bedste for klubben. West Ham´s tidligere ejere var på fallittens rand, og ifølge ligareglerne kunne klubben enten blive straffet med reducering af point eller nedrykning. Var dét sket, ville værdierne svinde voldsomt ind. Som bank så vi helst, at ejerne kunne beholde klubben og komme på fode igen, men sådan kunne det ikke gå. Vi var nødt til at gøre noget.”

George Andersen forventer dog ikke, at et salg med det nuværende marked virker muligt. I første omgang skal klubben sikres de næste to år gennem CB Holding og muligvis længere, afhængigt af hvordan tingene udvikler sig.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu