Наши партнеры

MenuKampen mod fodbolddødsfald indledt

Andet fodbold

I kampen mod de dødsfald, som har præget international topfodbold de senere år, har UEFA nu besluttet, at alle spillere på topniveau skal have hjerterytmen undersøgt for forebygge og undgå nye dødsfald.

Man har været vidner til det alt for mange gange efterhånden. En spiller falder om på banen midt under kampen, og inden man får tilkaldt en ambulance, står hans liv ikke længere til at redde.

Kendte navne som Miklós Fehér, Marc-Vivien Foé, Antonio Puerta og senest Phil O’Donnell har alle lidt denne bratte skæbne. Dertil skal der lægges rapporter om flere lignende dødsfald i lavere divisioner verden rundt, og episoder hvor spillere er faldet om men trods alt har overlevet.

Efter O’Donnells dødsfald har UEFA endelig besluttet, at man må gøre noget, før tragedien indtræffer endnu engang. Derfor skal topspillere nu have deres hjerterytme undersøgt, hvilket skulle kunne eliminere visse tilfælde, så lignende dødsfald som O’Donnells ikke vil ske fremover.

“Det tilfælde, som netop har været i Skotland, bekræfter behovet for at undersøge professionelle fodboldspillere. Man kan ikke med sikkerhed finde frem til alle tilfælde af hjertesygdomme, men man vil finde nogle, og så har man gjort det, der var muligt,” udtaler Jan Kyst Madsen, overlæge ved Gentofte Sygehus og medlem af Dansk Boldspil-Unions medicinske udvalg.

Allerede i starten af december blev det besluttet, at alle deltagende spillere ved næste års EM i Fodbold skal hjertescannes.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu