Наши партнеры

MenuJørgen Henriksen takker af med kvalifikationskampene til EM 2008

Dansk fodbold

Jørgen Henriksen, der er målmandstræner for landsholdet siger farvel til professionel fodbold i en alder af 64 år, efter kvalifikationsrunderne til EM 2008.

Hans ønske er, at han når at se sine målmænd kvalificere Danmark til EM der bliver afholdt i Schweiz/Østrig, som han dog kun vil følge på tv eller fra tribunen.

Danmark har endnu den tidligere landsholdsmålmand med i de sidste 11 landskampe, hvor 10 af dem er om vigtige kvalifikationspoint.

”Det er en svær beslutning, men man bliver jo ikke yngre med tiden. Så det er samtidig også en logisk afslutning, og et langt opsigelsesvarsel, der giver DBU god tid til at køre min afløser i stilling. Det bliver ikke lettere at få rettet benene ud efter træning, og jeg syntes, at det trekvarte år, der går fra den sidste kvalifikationskamp til efteråret og frem til slutrunden næste sommer er meget lang tid,” udtaler Henriksen til DBU-nyhederne.

Thomas Sørensen, der i dag er førstevalg til landsholdets målmandspost, har haft ham som træner, lige fra dengang han først ankom på landsholdet.

“Det er selvfølgelig underligt at tænke på, at det er slut til efteråret. Han er en super målmandstræner og en super fyr. Han har været i gamet i så mange år, og han har så meget at give af. Han er en fin sparringspartner og fungerer med sin faglige viden som en slags stødpude mellem os målmænd og de andre trænere. Han har jo sin helt egen personlighed her i truppen altid med overskud og et glimt i øjet,” lyder karakteristikken fra Thomas Sørensen til DBUs reporter.

Jørgen Henriksen har været med på landsholdet siden 1996 som målmandstræner. Endnu har DBU ikke fundet en potentiel afløser.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu