Наши партнеры

MenuItalien og Sverige klar til semifinalen

Andet fodbold

Det blev Italien og Sverige, der sikrede sig de sidste to semifinalepladser ved U21-EM i Sverige. Italien tog førstepladsen i gruppe A, mens svenskerne tog sig af gruppens andenplads.

Der skulle her til aften findes en afgørelse i gruppe A ved U21-EM, da Italien mødte Hviderusland i aftenens ene opgør, mens Sverige mødte Serbien i gruppens anden kamp.

Italienerne havde inden aftenens kamp vundet over Sverige og spillet uafgjort med Serbien, og lå i førerposition i gruppe A. Efter en start, hvor begge mandskaber havde scoringsmuligheder, tog Italien efterhånden over, og lagde pres på Hviderusland. Hviderusserne formåede dog at forsvare sig, og forhindrede en italiensk scoring – i hvert fald i første omgang.

Det var nemlig lidt overraskende Hviderusland, der tog føringen i opgøret, da Sergei Kislyak sparkede hviderusserne på 1-0. Scoringen faldt efter løst forsvarsspil fra italienerne, der dog ikke lod denne stilling stå længe. Kort tid efter svarede Italien igen, da den 21-årige Inter-spiller Robert Acquafresca udnyttede et straffespark til at bringe italienerne på 1-1.

Acquafresca havde igen i anden halvleg muligheden for at bringe Italien foran, men først i det 75. minut lykkedes det. Han bragte italienerne foran 2-1, hvilket også blev kampens resultat. Italien havde mulighederne til at vinde større, men måtte kæmpe for de tre point, der sikrer dem førstepladsen i gruppe A.

I det andet opgør bragte Sverige sig hurtigt i front, efter to scoringer af Marcus Berg. Første scoring faldt efter kun syv minutter, mens den anden blev sendt ind efter et kvarter på et straffespark.

Det lykkedes for serberne at få udlignet ved Gojko Kacar efter omkring en halv times spil, men Sverige bragte sig hurtigere yderligere i front ved Ola Toivonen, og så var der ikke meget tilbage i serberne.

Kampen var fysisk præget fra start, og da Sverige kontrollerede kampen og var sikkert i front, tyede de serbiske spillere til ikke helt lovlige kneb. Dette førte til to udvisninger. Den første faldt i første halvleg til Nenad Tomovic, men det i anden halvleg var Nikola Petkovic, der måtte forlade banen omkring tyve minutter inden kampen var forbi.

Det lykkedes ikke for Serbien at komme tilbage i opgøret, og Sverige kørte dermed en sikker sejr hjem på 3-1, og er dermed klar til semifinalen.

Sverige skal i semifinalen møde England, mens gruppens vindere Italien skal krydse klinger med Tyskland i den anden semifinale.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu