Наши партнеры

MenuItalien ødelagde midsommerfesten

Andet fodbold

I fredagens tidlige kamp i gruppe A ved U21-EM hev Italien en 1-2-sejr hjem på trods af udvisning i første halvleg. De svenske talenter tabte, og bidrog dermed ikke til den traditionelle svenske midsommeraften.

Italien spolerede den svenske midsommerfest og sikrede dem selv et stort skridt mod semifinalen ved U21-EM.

Svenskerne kom ellers ud til kampen med et energisk pres, som forvirrede italienerne. Det gav næsten pote kort inde i kampen, da Salvatore Bocchetti fejlede en tilbagelægning, som Marcus Berg kunne opsnappe. Hattrickhelten fra 5-1-sejren over Hviderusland fik dog trukket for langt ud i siden og så sig nødsaget til at slå et indlæg, som desværre for svenskerne var mislykket.

Efter 12 minutter truede svenskerne endnu en gang Consigli i det italienske bur. Rasmus Elm affyrede et flat langskud, som på vejen blev rettet af, men Consigli kastede sig smidigt ned til roden af stolpen, og stoppede boldens bane.

Italien kom efterhånden bedre med i kampen og italienernes frygtindgåede offensiv med trekløveret Acquafresca, Sebastian Giovinco og Balotelli begyndte at vise deres evner.

Italienerne gav flere varselstegn, og efter små 25 minutters spil kom kampens første mål. Den vævre Giovinco fandt Balotelli med en chipaflevering, og Inter-angriberen tog et skarpt træk ind i banen og affyrede et præcist skruende skud, som fandt plads ved den yderste målstolpe på målmand Johan Dahlin. Et flot mål af 18-årige Balotelli.

Giovinco blev ved med at vise sin tekniske kunnen, og han forsøgte sig endda med et frækt chip, som dog strøg lige over overliggeren.

Efter 38 minutter viste Balotelli sig fra sin mere usympatiske side. Målscoreren sparkede efter en duel ud efter Pontus Wernbloom, og Balotelli blev vist det røde kort.

En mand i overtal satte svenskerne pres på i anden halvleg, og de kom da også frem til at par muligheder, men det var igen italienerne som viste skarpheden, selv med en mand i undertal. Giovinco fik ved det ene hjørneflag tilkæmpet sig et frispark, og det tog han sig selv af. Den 22-årige Juventusspiller viste sin fremragende sparketeknik ved at finde panden på Acquafresca, som kontrolleret headede bolden ind i det fjerneste målhjørne.

Herfra pressede svenskerne for alvor italienerne i bund, men det var først med et minut tilbage af den officielle spilletid at det gav udbytte. Ola Toivonen fik serveret bolden inde i feltet og med et kort aftræk udplacerede han Consigli i målet.

Den svenske reducering kom dog for sent, og Italien, som i over halvdelen af kampen spillede med en mand i undertal, kunne trække sig sejrsrigt ud af kampen med en 1-2-sejr.

Italien møder på tirsdag Hviderusland i en kamp som kan sende dem videre til semifinalerne, og de må have selvtilliden i orden før dét møde. Sverige skal også i aktion tirsdag, hvor de møder Serbien, i en kamp de højst sandsynligt skal vinde for at gå videre.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu