Inter vandt Milano-derbyet

Italiensk fodbold

Inter vandt søndag aften 2-1 over AC Milan i ”Il Derby”, som den store kamp kaldes i det italienske. Sejren betyder for Inter, at de udbygger føringen til ni point ned til Juventus, mens de har elleve ned til AC Milan på tredjepladsen.

José Mourinho havde valgt at starte kampen med Zlatan Ibrahimovic og Adriano i front. Den duo skulle vise sig at volde meget besvær for AC Milan-forsvaret.

En del af Inters taktiske oplæg var tydeligvis at spille mange bolde i hoved højde til de to angribere, og den taktik lykkedes til fylde efter en halv times spil, da Maicon sendte et indlæg efter Adriano, som noget kontroversielt fik bolden i mål ved brug af både arm og hoved.

Kort tid før pausen fordoblede de reagerende italienske mestre føringen. Ibrahimovic sendte Dejan Stankovic afsted med en hovedstødsaflevering og afleveringen kvitterede Stankovic med at sende i mål til pausestillingen 2-0.

I starten af anden halvleg havde både Adriano og Ibrahimovic chancen for at lukke kampen, men de formåede ikke at få bolden ind. I stedet bragte Pato spænding i kampen med 20 minutter igen.

Efter målet blev der indledt et voldsomt AC Milan-pres, men det gav ikke udslag på måltavlen, idet kampen endte 2-1 til Inter.