Наши партнеры

MenuIngen Hyppia i CL-trup skyldes UEFA-regler

Champions League

Liverpool-manageren Rafael Benitez, har ikke udtaget den rutinerede forsvarsspiller, Sami Hyppia, til sin Champions League-trup. Dette har vækket opsigt hos klubbens fans, men Benitez forklarer nu hvorfor.

Adskillige Liverpool-fans har set skuffet og uforstående ud, overfor deres managers valg af at udelukke Sami Hyppia. Det forklarer Benitez nu med, at grunden var UEFA’s regler omkring spiller ”af egen avl”.

Denne regel siger, at klubben mindst skal have otte spillere fra truppen, som skal have spillet i pågældende land som klubben er fra, mens spillerne har været mellem 15 til 21 år.

”Det var en virkelig svær beslutning, men vi blev nødt til at gøre det. Med reglen, der siger, at du skal have mere eller mindre otte britiske – eller lokale – spillere på dit hold, blev vi nødt til at lægge os fast på tre midterforsvarere til Champions League,” udtaler Benitez til klubbens hjemmeside.

De tre ovennævnte midterforsvarere endte med at blive: Jamie Carragher, Martin Skrtel og den danske landsholdsspiller, Daniel Agger. Benitez bryder sig dog overhovedet ikke om måden, han skulle vælge mellem sine forsvarere på:

”Jeg synes helt klart, at det er en fejltagelse (at reglen er der, red.). Når du spiller Champions Leauge, har du brug for at have dine bedste spillere på banen. Jeg kunne forstå, hvis man indførte reglen i Premier League, men ikke i Champions League,” fortsætter han.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu