Наши партнеры

MenuHvad betyder VM 2022-tidspunktet for de nationale ligaer?

Andet fodbold

VM i Qatar er på alle måder et anderledes VM er tidligere oplevet. Udover kritikken mod ørkenstaten for arbejdernes slavelignende forhold og landets modstand mod homoseksuelle, så er VM lagt midt i de nationale ligaers sæson og ligaerne holder således pause mens VM bliver afholdt.

 

VM i Qatar er på alle måder et anderledes VM er tidligere oplevet. Udover kritikken mod ørkenstaten, så er VM lagt midt i de nationale ligaers sæson og ligaerne holder således pause mens VM bliver afholdt.

Hvordan det kommer til at påvirke de nationale ligaer og hvad konsekvenser er, vil vi se nærmere på nedenfor.

Det traditionelle VM

Det har længe været normen, at de store ligaer i Europa afslutteder deres sæson i slutningen af maj, hvorefter de spillere, der skulle deltage i en eventuel slutrunde, har kunne slutte sig til deres landsholdskolleger kort herefter. Juni, juli og et stykke ind i august har de store ligaer ligget stille.

Med en slutrunde plan der startede ca. den 10 juni betød det, at de fleste landsholdspillere havde ferie fra slut juni og de få først fra en afsluttet finale i midt juli. Der ville dog stadig være lidt ferie tilbage til finalisterne inden de igen skulle møde ind hos deres arbejdsgiver.

Det ændrer sig væsentlig ved dette års VM, hvor deltagerne ikke får i nærheden af den samme ferie, har sammenpresset programmet lidt inden VM og nok også kommer til det herefter.

Det kan overvejes, hvis du ønsker at benytte Comeon odds til spille på VM og de nationale ligaer efter slutrunden, at der kommer til at være en mærkbar sportslig effekt.

Premier League som eksempel

I Premier League sæsonen 2021/2022 løb sæsonen fra de 13.august til 22. maj, mens denne sæson løber fra 5. august til 28. maj. Ligaen blev sat på pause i weekenden den 12./13. og bliver genoptaget til juleprogrammet den 26. december.

Det betyder for de eventuelle spillere fra Premier League der når finalen i VM, at de har 8 dages pause inden sæsonen genoptages. Her skal naturligvis tages hensyn til, at spillerne ikke blot dukker op til kamp den 26., hvorfor de hurtigt er tilbage i klubberne.

Årets program har været, er og kommer til at være væsentlig mere pakket og det er svært at forestille sig, at det ikke får en sportslig betydning. Spillerne vil være mere trætte og det kan få betydning på skadeslisterne, hvilket igen får betydning for kontinuiteten af holdet og dermed kan ende med at påvirke resultaterne.

En spillemæssig pause er naturligvis positivt for nogle og negativ for nogle andre, og derfor vil man nok også se, at de klubber, der har ingen eller meget få landsholdspillere ved VM får positive effekter af liga pausen, mens klubber som Manchester City, Manchester United og andre af de større hold vil opleve negative effekter med trætte spillere, hvis kroppe nemmere bliver skadesramt.

Lige nu ligger Arsenal nummer et i Premier League og 10 spillere fra klubben er udtaget til VM. Det er svært at forestille sig, at disse spillere er reserver, hvorfor det bliver spændende at følge Arsenal efter VM for at se, om de kan fastholde det gode spil og holde førstepladsen helt frem til 28. maj 2023.KommentérTop-menu
Menu