Наши партнеры

MenuGio Van Bronckhorst: Stop fodboldvolden

Andet fodbold

Hollandske Giovanni Van Bronckhorst der i denne sæson er vendt hjem til Feyenoord, tager nu bladet fra munden og opfordrer politiet til en bedre styring af voldelige fodboldfans.

Den rutinerede hollænder med en fortid i Glasgow Rangers og Barcelona, priser sig på sin blog på Icons.com, lykkelig for aldrig at have været vidne til alvorlig fodboldvold, men frygter alligevel at volden vil eskalere og brede sig.

“Jeg mener, det er er et alvorligt problem og vi er nødt til at sørge for, at det ikke breder sig og får indflydelse på store turneringer som for eksempel EM. Det er politiets opgave at gribe ind, over for de personer, de ved vil skabe problemer.”

Van Bronckhorst fortæller, at han er klar over, at de seneste eksempler fra Italien er anderledes, da det var en reaktion på en fan, der blev skudt af politiet, men alligevel viser det, hvordan tingene kan udvikle sig, når fansene mister fatningen.

Midtbanespilleren er dog klar over, at politiet alene ikke har ansvaret for, at fodboldvold ikke bliver en naturlig del af et besøg til en fodboldkamp.

“Som spillere er der også ting vi kan gøre, og jeg mener vi bør sætte et eksempel på banen. Hvis vi viser fairplay og ikke overreagerer på tingene, giver det fansene en godt eksempel de kan følge. Man kan aldrig tage volden helt væk fra fodbold, for det er en del af samfundet, men vi kan gøre en masse for, at det ikke ødelægger spillet helt,” skrev Van Bronckhorst på sin blog, og opfordrer alle fans til at hjælpe med at holde volden væk.

Gio Van Bronckhorst er efter næsten ti år i udlandet vendt tilbage til den klub han støttede som barn, nemlig Feyenoord, som i Holland er berygtet for netop sine hooligans.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu