Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/totalbold.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Generalsekretær: nej til religion - TotalBold.dk
Наши партнеры

MenuGeneralsekretær: nej til religion

Andet fodbold

DBU´s generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, mener ikke, at fodbold og religion skal blandes sammen. Især Brasilien, der ofte viser religiøse handlinger, står for skud.

Trøjer med religiøse symboler eller bibelcitater og et takkende blik mod himlen. Sådan har spillere med en stærk tro igennem mange år vist deres religiøse standpunkt i forbindelse med en scoring eller en vundet kamp. Eksempelvis har den brasilianske stjernespiller, Kaká, flere gange fremvist en undertrøje med teksten ”I belong to Jesus”; jeg tilhører Jesus.

DBU´s generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, mener, at sådanne religiøse reklamer udgør et potentielt problem. Han henviser blandt andet til de brasilianske spilleres reaktion, da de for nylig vandt Confederations Cup. Hele den brasilianske trup faldt efter kampen på knæ, tog hinanden om skuldrene og takkede Gud for sejren.

Jim Stjerne Hansen siger til Politiken.dk:

”Personligt mener jeg ikke, man skal blande religion og sport sammen i en grad, så der nærmest er tale om en manifestation af et religiøst standpunkt. Ligesom vi siger nej til politiske manifestationer, bør vi også sige nej til religiøse. Der er for mange risici forbundet med det, for eksempel i klubber, der har spillere med forskellige religiøse overbevisninger.”

Politiken har gravet i reglerne, der umiddelbart er forskellige, når man sammenligner UEFA og FIFA.

Avisen oplyser på deres hjemmeside, at UEFA tillader spillerne at reklamere med personlige holdninger, så længe det ikke fornærmer eller skader nogen. Derimod oplyser FIFA, at en spiller vil blive straffet, hvis han fjerner sin trøje og afslører politiske, religiøse eller personlige slogans eller udtalelser.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu