Наши партнеры

MenuForandringer i SAS Ligaen

Dansk fodbold

Der vil snart ske forandringer i SAS Ligaen. DBU er nu kommet frem til, at de vil afskaffe dommertrioerne i SAS Ligaen. I stedet vil kampene i den bedste række i Danmark, blive ledet af en dommerkvartet.

Der er simpelthen tale om en fjerdedommer, som overtager en række opgaver, der i øjeblikket er dommerens og liniedommernes, det vil betyde at de kan koncentrere sig fuldt ud, om spillet på banen.

Fjerdedommeren vil også komme til at fungere som nærmeste kontaktperson mellem dommerkvartetten og de to hold på den anden side.

Udover det vil fjerdedommen også være ham, som har det fulde overblik, sådan at episoder som bliver foregået ”bag dommerens ryg”, vil blive dømt, på den mest rimelige måde. Fjerdedommeren, vil komme til at have afgørende betydning, hvis der fx bliver begået et tvivlsomt straffespark.

Den ekstra mand i sort, skal sørge for at hver kamp forløber i ro og orden, blandt de personer, som opholder sig i det tekniske område, ligesom han skal notere, hvis der eventuelt bliver begået sikkerhedsovertrædelser med mere.

Fjerdedommeren vil i sidste ende også kunne fungere som reserve for kampens dommer og linjedommere i tilfælde af skader hos én af de tre aktive.

Dommerkvartetter er allerede taget i brug, i internationale kampe og en række andre europæiske ligaer.

Den faste fjerdedommer vil blive taget i brug, fra forårssæsonens start.Kommentér

2 kommentarer til “Forandringer i SAS Ligaen

  1. AK siger:

    yes. Endelig tager DBU sig sammen. Fantastisk.

  2. Mike Justesen siger:

    Bliver godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu