Наши партнеры

MenuFodboldtossen idømmes bøde på 900.000

Dansk fodbold

Den danske tilskuer, der løb på banen i Danmarks landsholdskamp mod Sverige tilbage i 2007, er blevet idømt en dom, der lyder på et erstatningskrav på 900.000 kr. til DBU.

Da Danmark tilbage i 2007 havde besøg af Sverige under EM-kvalifikationen, løb en af danskernes tilskuer ind på banen og angreb dommeren, Herbert Fandel, der efterfølgende fløjtede kampen. Denne danske tilskuer er siden løbet under navnet ’fodboldtossen’. Et fodboldtosseri, der nu ser ud til at koste fodboldtossen et beløb i omegnen af 900.000 kr.

Sverige blev nemlig dømt som vinder af kampen med cifrene 3-0, samtidig blev det danske landshold dømt til at spille deres kvalifikationskampe andetsteds end Parken. En dom der angiveligt gjorde, at DBU fik et tab på omegnen af 1.615.645 kroner, som forbundet valgte at sagsøge tilskueren for.

Dommen mellem DBU og fodboldtossen blev netop afsagt i Københavns Byret, hvor den lød:

”Retten fandt det bevist, at fodboldtilskueren havde pådraget sig et ansvar ved indtrængen på banen og forsøg på at angribe kampens dommer og dermed var erstatningsansvarlig for det tab, Dansk Boldspil-Union havde opgjort i forbindelse med afviklingen af den ene af de følgende to landskampe på et mindre stadion, lyder det i domsudskriften.”

”Retten lagde Dansk Boldspil-Unions erstatningsopgørelse for så vidt angik dette tab til grund, men nedsatte erstatningen på grund af den utilstrækkelige sikkerhed omkring stadion i forbindelse med fodboldlandskampens afvikling i Parken den 2. juni 2007 til 900.000 kr.”

Fodboldtossen er tidligere blevet idømt en betinget fængselsstraf for sit angreb på dommeren.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu