Наши партнеры

MenuFodboldforretningerne i Danmark er på deres højeste

Dansk fodbold

En ny undersøgelse viser, at fodboldforretningerne i Danmark aldrig har fungeret bedre, og udviklingen tegner lysere end det øvrige erhvervsliv de seneste år.

Fodboldudviklingen har igennem de seneste få år udviklet sig markant, hvilket har kunnet aflæses på de seneste fakta omkring de danske klubbers succes i europæisk sammenhæng, hvor man står noteret for femten sejre i femten opgør. Forklaringen på dette skal blandt andet findes i, at de danske klubbernes økonomi hovedsageligt ikke indeholder røde tal.

En undersøgelse foretaget af Business Intelligence Agency viser, at dansk fodbold har udviklet sig meget i forhold til det øvrige erhvervsliv, igennem de seneste år, skriver epn.dk.

Hvis vi vender blikket mod statistikken, så er underskudsandelen faldet fra 50 procent i 2005 til 43,7 procent i 2007, mens udviklingen for samtlige brancher i samme periode fra 22,9 til 25,3 procent.

Samlet er branchens omsætning steget med 26,3 procent, samt den primære indtjening med 32,3 procent, alt imens omsætningen for samtlige øvrige erhvervsbrancher kun er steget med 5,8 procent, mens det primære resultat blot er steget med 5,9 procent.

I undersøgelsen står det også klart, at gælden er steget markant, hvilket er sket på baggrund af klubbers investeringer. Efter en nedgang i 2005 steg gælden i 2006 med 61 procent og året efter med yderligere 43,8 procent

Hvis man sammenligner med alle brancher igennem samme periode, er gælden steget med henholdsvis 11,9 procent, 15,6 procent og 6,6 procent.

Det er hovedsageligt storklubberne og ærkerivalerne, FC København og Brøndby, der har indflydelse på gennemsnittet i stigningen af gælden.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu