Flot og intenst remis på Brøndby Stadion

Det var to af de formodede mesterskabskandidater, Brøndby og OB, som i dag mødtes på Brøndby Stadion. De to hold indledte ligaen med en dramatisk kamp med meget fysisk spil og højt tempo, men også godt spil i den overvejende del af tiden.

Straks fra kampens start kunne man se vigtigheden af opgøret for Brøndby og OB. Brøndby søgte at revanchere sig oven på det skuffende 0-1-nederlag i Europa League-kvalifikationen til Flora Tallinn, mens OB ville revanchere sidste sæsons nederlag mod hjemmeholdet.

Som sidste sæsons indbyrdes opgør var også dette opgør utroligt tæt. Med mange fysiske dueller og kort tid på bolden formåede ingen af holdene fra starten, og faktisk ikke hele 1. halvleg, at sætte sig på spillet.

Det var dog udeholdet OB som markerede sig med kampens første store chance. Fra kanten af feltet sparkede Chris Sørensen direkte på mål, skudet blev dog blokeret af Holmén, men der blev dømt omspark, da dagens dommer Chris Hermansen ikke havde fløjtet. Omsparket blev straks mere farligt, da Krohn-Dehli i muren rettede bolden af, så den ramte stolpen for derefter at gå i spil igen.

Efter små 25 minutter fik hjemmeholdet deres første chance. Schlebrügge steg til vejrs på et hjørnespark og headede mod mål, men bolden strøg lige over overliggeren.

Cirka fem minutter efter Schlebrügges forsøg var det Farneruds tur til at heade mod mål, men angriberens pågående forsøg blev viftet til hjørne af Lindegaard i OB-målet.

Med omtrent fem minutter til pause fandt 1. halvleg sit klimaks. Dommer Chris Hermansen dømte et noget tvivlsomt straffespark til Jallow, og afrikaneren eksekverede selv. Der gik dog ikke lang tid før kampen igen var udlignet, da også OB blev tildelt et straffespark, som endog så lidt mere korrekt ud. Chris Sørensen udnyttede straffesparket sikkert, og der stod dermed 1-1 på lystavlen, da spillerne gik til pause.

2. halvleg viste sig at blive lige så jævnbyrdig som den første, og det var heldigvis to hold som ikke var tilfreds med et uafgjort resultat.

Det blev udeholdet som lykkedes med at ændre resultatet på måltavlen, og det skete da Demba-Nyrén fra cirka 20 meter bankede et hårdt flat skud ind ved fjerneste stolpe. Nu var det Brøndbys tur til at svare tilbage for at forhindre et nederlag, og hjemmeholdet begyndte da heller ikke at hænge med hovedet.

Der gik dog lidt længere tid end ved sidste udligning, omkring ni minutter længere, før Brøndby fik bolden i kassen. Efter 65 minutter kunne Jon Jönsson således stige til vejrs og heade et præcist Krohn-Dehli indlæg ind bag Lindegaard, som har overtaget tjansen i målet efter Onyszko.

Efter Brøndbys udligning fortsatte kampen med det samme høje tempo, og intensiteten dalede heller ikke, og det var generelt en rigtig god kamp, som de cirka 13.000 tilskuere på Brøndby Stadion fik at se.

Begge hold kom frem til et par muligheder i den sidste fjerdedel af kampen, men det var først i overtiden at den rigtig store chance for at hive sejren hjem faldt. Chancen faldt til Brøndby, og det var endnu en gang Schlebrügge som på et hjørnespark steg til vejrs. Denne gang ramte Brøndby-anføreren målet, men uheldigvis for hjemmeholdet endte bolden lige i favnen på Lindegaard i OB-målet.

Mere blev det ikke til, og med to straffespark, intense nærkampe, højt tempo, og på trods af det, godt spil, sluttede kampen mellem to af de formodede mesterskabskandidater uafgjort 2-2. Et resultat som hverken Brøndby eller OB kunne være decideret utilfredse med.