Наши партнеры

MenuFlere fodboldspillere spiser vegansk

Andet fodbold

Flere og flere fodboldspillere er skiftet over på en vegansk kost, dermed har de sagt farvel til kød og andre animalske produkter i deres kost.

Når man er på en grøn kost, så skal man huske at få nogle kosttilskud, blandt andet B12. Du kan læse mere om disse på Kosttilskudguiden.dk.

Fodboldspillere, såsom de argentinske stjerner Lionel Messi, Sergio Agüero, den danske keeper Jonas Lössl, den lynhurtige spanske back, Héctor Bellerín og englænderne Fabian Delph og Jermain Defoe optimerer alle deres fodboldspil ved at spise vegansk.

I denne artikel ser vi nærmere på, hvad fordelene er ved at skifte til en vegansk kost ifølge videnskaben.

Fitness

Undersøgelser har vist, at en plantebaseret kost bestemt ikke er negativt, når det gælder træning. Forskning ved Arizona State University fandt ingen negative effekter på konditionen af en plantebaseret diæt.

“Aktive mennesker er nødt til at sikre, at de spiser energi nok, hvoraf det meste kommer fra kulhydrater, som findes i stivelseholdige fødevarer, såsom havre, kartofler, pasta og frugt. Det er vigtigt at fylde brændstof på inden træning og efter træning. Kulhydratkilder, som indeholder en moderat mængde protein, er ideelle,” siger Heather Russell, som er diætist hos The Vegan Society.

Styrke

De fleste veganere kunne blive millionærer, hvis de fik en krone for hver gang en person spurgte “Hvor får du din protein fra”?

Proteiner bliver markedsført i salg af ernæringsprodukter som aldrig før, og det har fået Hr. og Fru. Jensen til at foretrække produkter, som bare dufter en smule mere af protein end andre.

En rapport, som blev offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition, viste, at så længe folk indtager nok protein i forhold til deres respektive mål for deres træning og generelle livsstil, så betyder det ikke noget, hvorvidt kilden er fra en plante eller et dyr.

Selv med atleternes højere proteinbehov fandt en undersøgelse fra National Center for Biotechnology Information, at blot en forøgelse af antallet af kalorier, der blev taget, resulterede i, at proteinbehov blev opfyldt i 97 procent af tilfældene.

Forskerne konkluderede, at veganske og vegetariske atleter skulle koncentrere sig om at øge deres kalorier, når det er nødvendigt, da dette igen vil give nok protein til de fleste.

“Der er masser af måder for veganere at få protein i deres kost. I modsætning til animalske proteiner, indeholder de fleste planteproteiner ikke hele spektret af essentielle aminosyrer, men hvis en række forskellige fødevarer, der indeholder protein, spises i løbet af dagen, kan kroppen få alt, hvad den har brug for. Nødder, frø, nøddesmør, sojamælk, tofu, bønner og bælgfrugter er alle gode proteinkilder,” fortæller ernæringsfysiolog Fiona Hunter ifølge BBC.

Restitution

Sportsernæringsfysiolog og forfatter af The Vegetarian Athletes Cookbook, Anita Bean, siger, at “undersøgelser har påvist, at mennesker, der spiste en vegetarisk diæt i mindst to år, havde lavere niveauer af betændelse end dem, der spiste en altædende kost, hvilket antydede, at planterige diæter har en antiinflammatorisk effekt på kroppen, som kan fremskynde restitutionstid”.

“Der er mange typer fiber, og jo flere typer du spiser, jo større er fordelen. Dette inkluderer frugt, grøntsager, fuldkorn, bælgfrugter, nødder og frø,” siger Anita Bean.KommentérTop-menu
Menu