Наши партнеры

MenuFlere dynamitpuljer i EL

Europa League

Efter dagens lodtrækning til gruppespillet i Europa League står det klart, at FC København er kommet i en vanskelig gruppe, men hvor danskerklubben dog har en chance. Derudover er der flere puljer, der byder på interessante og spændende opgør.

Der blev i dag trukket lod til de 12 puljer, som udgør gruppespillet i den første udgave af Europa League. Her følger en kort beskrivelse af grupperne og de hold, der forventes at kunne gå videre i turneringen.

I gruppe A står den på et klassisk Benelux-opgør mellem hollandske Ajax Amsterdam og belgiske Anderlecht. De to klubber er favoritter til at gå videre, men må forvente hård modstand fra især Dynamo Zagreb fra Kroatien og FC Timisoara fra Rumænien.

Gruppe B ligner en tæt og spændende gruppe, hvor OB kunne være repræsenteret, hvis de havde slået Genoa ud i aftes. Spanske Valencia, franske Lille, tjekkiske Slavia Pragh og så altså italienske Genoa tørner sammen i en helt åben gruppe. Et forsigtigt gæt kan være, at Valencia og Genoa går videre.

I gruppe C ligner Hamburger SV og Celtic storfavoritter mod Hapoel Tel-Aviv fra Israel og Austria Wien fra Østrig, og under alle omstændigheder er der lagt op til nogle gedigne brag, når HSV og Celtic mødes.

Hertha Berlin slog Brøndby IF ud af turneringen, og de er at finde i gruppe D sammen med Sporting Lissabon, Heerenveen og Ventspils fra Letland. Lissabon ligner en favorit, mens den anden plads er mere åben.

I gruppe E ligner AS Roma en storfavorit til at gå videre, mens den anden plads i så fald skal findes mellem FC Basel fra Schweiz, Fulham fra England og CSKA Sofia fra Bulgarien, hvilket virker meget åbent.

Der er lagt i kakkelovnen, når Panathinaikos fra Grækenland og Galatasaray fra Tyrkiet mødes i gruppe F. De to nationer er kendte og berygtede for at have et fanatisk hjemmepublikum i ryggen, og den stemning smitter nogle gange af på banen. De to klubber er store favoritter til at gå videre i forhold til Dynamo Bukarest fra Rumænien og Sturm Graz fra Østrig.

Også gruppe G byder på to favoritter og to klubber, der ser ud til at få det svært. Villarreal og Lazio bør kunne gå videre og dermed slå Levski Sofia fra Bulgarien og FC Salzburg fra Østrig ud af turneringen.

Gruppe H består af Steua Bukarest fra Rumænien, Fenerbahce fra Tyrkiet, FC Twente fra Holland og FC Sheriff fra Moldova. Det er en gruppe, der på papiret må siges at være relativt uinteressant, med mindre man ligefrem holder med én af klubberne. Steua og Fenerbahce ligner favoritter til at gå videre.

Gruppe I er måske mere åben, end den i første omgang ser ud til, hvor Benfica, Everton, AEK Athen og BATE Borisov fra Hviderusland møder hinanden. De tre første er storklubber, der dog godt kan få problemer mod de løbeivrige og fysisk stærke hviderussere. Gruppen er derfor umiddelbart åben, selv om Benfica og Everton for mange vil være favoritter.

De forsvarende UEFA Cup-vindere fra Shakhtar Donetsk finder vi i gruppe J sammen med Club Brügge, FK Partizan Beograd og Toulouse. Gruppen synes åben, men Shakhtar Donetsk forventes at tage den ene plads.

FC København gik glip af Champions League og må i stedet nøjes med Europa League. Den danske klub skal i gruppe K møde hollandske PSV Eindhoven og tjekkiske Slavia Pragh, som er stærke mandskaber, samt det måske mere ukendte hold CFR Cluj fra Rumænien. PSV Eindhoven bør kunne gå videre, og FC København har bestemt også sine muligheder.

I gruppe L tørner Werder Bremen, Austria Wien, Athletic Bilbao og CD Nacional fra Portugal sammen. Werder Bremen ligner en gruppevinder, mens det portugisiske mandskab nok får det svært.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu