Наши партнеры

MenuFIFA afprøver nyt dommersystem

Andet fodbold

Dommerne har nogle gange meget svært ved at bedømme, om bolden har krydset målstregen, men et nyt dommersystem fra FIFA skal stoppe det problem.

Flere dommere har været i skudlinjen, når det har drejet sig om, hvorvidt bolden har været inde over målstregen eller ej. Dette problem med blandet med andre har nu fået FIFA til at forsøge sig med et nyt dommersystem, som vil blive afprøvet under EM-slutrunden for U19-landshold.

Det nye tiltag betyder, at fem dommere vil være på banen samtidig, hvoraf de to, der er blevet tilsat de normale tre, vil holde ekstra øge med mållinjen og hændelser i målfeltet. Dette blev for første gang afprøvet i Danmarks U19-landskamp mod Cypern i går, og den tidligere topdommer, Peter Mikkelsen, er tilfreds med de første erfaringer.

“Vi har ikke haft episoder, hvor vi kan sige, at der bliver givet eller annulleret et mål, dømt straffespark eller andre afgørende situationer, som dommeren ikke havde set. Det kan skyldes, at spillerne ved, at der er et ekstra øje på dem, så de måske holder sig i skindet og ikke hiver så meget i trøjerne og så videre,” siger Peter Mikkelsen til Morgenavisen Jyllandsposten.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu