FCK-nederlag i sæsonpremieren

Dansk fodbold

FC Nordsjælland fik en god start på SAS Ligaen, da man åbnede sæsonen med en sejr på hjemmebane over de forsvarende mestre, FC København.

De forsvarende danske mestre, FC København, åbnede SAS Liga-sæsonen på udebane mod FC Nordsjælland lørdag eftermiddag. På forhånd var københavnerne udråbt som favoritter til at vinde opgøret, men det var de undertippede værter, der kom bedst fra start.

Der var spillet mindre end fire minutter, da bolden lå i FCK-målet, og lystavlen skiftede til 1-0. En lang bold fra egen banehalvdel blev sendt frem til Stephan Petersen, der prikker bolden over FCK-målmand Jesper Christiansen, og sender bolden i det tomme mål.

De forsvarende mestre var altså under pres fra start, men det skulle blive værre. FCK kom godt nok bedre med i spillet efter scoringen, men de formåede ikke at finde vejen til netmaskerne. Det var der til gengæld en FC Nordsjælland-spiller, der kunne. Martin Bernburg modtog en aflevering i FCK-feltet, tog fornemt bolden ned med brystet, og sendte sikkert bolden i mål til 2-0.

Lige inden pausen kom FC København frem til et par gode muligheder. Først måtte Ailton se sin afslutning gå på stolpen, og den efterfølgende returbold blev sparket ud af farezonen. Kort tid efter måtte nordsjællænderne også redde bolden på målstregen, efter et hovedstødsforsøg.

Det lykkedes ikke for FCK er få scoret i første halvleg, og de var dermed overraskende bagud med 2-0, da dommerens fløjte lød for sidste gang i første halvleg.

FC København tog initiativ i anden halvleg, og jagtede en reducering. Martin Vingaard forsøgte sig med et skud lige inde i Nordsjælland-feltet, men skuddet gik et pænt stykke over mål. Senere var et FCK-hjørnespark ved at blive farligt, da flere i feltet var tæt på at få hovedet på bolden, men situationen førte ikke til scoring.

Med et kvarter tilbage, havde FC Nordsjælland en god kontramulighed. En spiller blev sendt af sted på højrekanten, og sendte bolden ind i feltet. Her kom Bajram Fetai til og afsluttede, men Jesper Christiansen fik reddet forsøget.

FCK havde chancer til at få scoret, men afslutningerne manglede i flere situationer kvalitet. Det lykkedes ikke for gæsterne, at få bolden i mål, og derfor endte det hele med en 2-0-sejr til FC Nordsjælland i sæsonens første SAS Liga-kamp.