Наши партнеры

MenuFC København vandt pokalfinalen over AaB

Dansk fodbold

Årets pokalfinale mellem FC København og AaB var indimellem intens og blev afgjort på en scoring af William Kvist. Kampen nåede dog aldrig et særlig højt niveau og vil formodentlig blive glemt ganske hurtigt.

Danmarks nationalstadion, Parken, emmede af forventning, da spillerne fra AaB og FC København gik ind på græstæppet til årets pokalfinale. Efter nationalsangen blev kulturminister Carina Christensen præsenteret for spillerne, og dommer Peter Rasmussen kunne endelig sætte kampen i gang.

FC København har i øjeblikket to points forspring i spidsen af SAS Ligaen og oplever masser af succes, blandt andet ved senest at ydmyge Brøndby med en 4-0-sejr. Mesterskabet er dog endnu ikke sikret, og af samme grund havde træner Ståle Solbakken valgt at spare Jesper Grønkjær, Cesar Santin og Ulrik Laursen.

AaB ville med en sejr kunne få oprejsning for en sæson, der nok har været en succes i international sammenhæng, men ikke har været det i den hjemlige liga, hvor klubben ligger på en syvendeplads.

Der var derfor lagt op til en spændende kamp, men selv om både AaB og FC København især i første halvleg spillede udmærket kombinationsspil, var begge hold generelt så velorganiserede, at der var langt mellem chancerne. Første halvleg bød på en vis intensitet, som der altid er i pokalfinaler, men anden halvleg blev en sløj affære.

FC København overtog fra kampens start midtbanen og fik et par skudforsøg ved Pospech og Thomas Kristensen. Udover et par raids op ad venstrekanten af Caca og Shelton havde AaB svært ved at etablere et reelt angrib, men efter 25 minutter fik Shelton en kæmpe chance efter en lang fremstikning. Bolden landede i et område, hvor målmand Jesper Christiansen og Mathias Zanka så ud til at være i tvivl om hvem af dem, der skulle gribe ind. Shelton tøvede derimod ikke og lobbede bolden over målmanden, men desværre for AaB blev han efterfølgende presset af Zanka, og afslutningen førte derfor ikke til scoring.

FC København svarede hurtigt igen, og med lidt held kunne N´doye, der lidt overraskende startede inde på bekostning af Morten Nordstrand, have bragt sin klub foran. Fra et frispark sendte Hjalte Nørregaard bolden sendt ind i feltet, hvor N´doye steg til vejrs og headede bolden på stolpen.

Få minutter senere, da uret rundede den halve time, kom så den fortjente scoring til FC København. Pospech blev spillet fri på højrekanten og lagde med en inderside bolden til rette for William Kvist. Han brugte også indersiden til at sende sit velplacerede skud af sted, og Zaza havde ingen chance for at afværge 1-0-scoringen.

AaB havde i det efterfølgende angreb en god mulighed for at udligne, da Shelton spillede Risgaard fri til en afslutning, men Jesper Christiansen fik pareret.

Nordjyderne kom bedre med fra anden halvlegs start og overtog spilstyringen, men de havde særdeles svært ved at tilspille sig chancer. De appellerede et par gange for straffespark og fik indimellem presset københavnerne så langt tilbage på banen, at det lignede powerplay, men farlige blev de reelt ikke.

FC København lagde ikke det store pres, men tog udgangspunkt i en stærk defensiv og satsede ikke fremad banen. Bortset fra en løs bold i AaB´s straffesparksfelt, som N´doye hårdt presset ikke kunne sparke i mål, kom de heller ikke til reelle chancer.

Det betød, at anden halvleg blev en kedelig oplevelse, og kampen endte således 1-0 til FC København på William Kvists scoring i første halvleg. Dermed ligner det en fantastisk sæson for FC København, der udover pokaltitlen også har gode muligheder for at vinde mesterskabet. Dette kan med lidt held ske på søndag, når de på udebane møder Esbjerg.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu