Наши партнеры

MenuFC København vandt med besvær

Champions League

Den norske klub Stabæk viste sig at være en svær modstander, og selv om FC København vandt 3-1, er intet afgjort før returkampen.

Her til aften blev første kamp i tredje kvalifikationsrunde for at komme med i årets Champions League-turnering spillet mellem FC København og norske Stabæk Fotball.

FC København var kommet til tredje runde ved at have banket FK Mogren fra Montenegro med en samlet målscore på 12-0, mens Stabæk havde slået KF Tirana fra Albanien med en samlet målscore på 5-1.

Hjemmeholdet var inden opgøret udråbt til at være favoritter, selvom træner Ståle Solbakken nedtonede forventningerne og favoritværdigheden. Nordmanden skulle vise sig at få ret i sine betragtninger, for selv om FC København vandt kampen med 3-1, viste Stabæk-spillerne, at de er et kompetent mandskab, og at norsk fodbold er mere end blot at losse bolden op ad banen og håbe det bedste. På holdet er eksempelvis den norske landsholdsmålmand og tidligere FC Midtjylland-spiller, Jon Knudsen, samt de målfarlige angribere Fredrik Berglund, der tidligere har spillet i netop FC København, og Daniel Nannskog.

Begge mandskaber følte hinanden lidt på tænderne i de første minutter, men hurtigt satte hjemmeholdet sig på spil og chancer. Især havde Santin, Ailton og Hutchinson fremragende førsteberøringer, og sidstnævnte skabte med sin søgen tilbage i banen en god dynamik på midtbanen.

Første forsøg tilfaldt William Kvists efter syv minutter, hvor hans forsøg fra distancen blev rettet af, og på det efterfølgende hjørnespark headede Zdenek Pospech bolden tæt forbi det norske mål. Blot to minutter senere forsøgte Ailton sig også fra distancen, og hans afslutning var ganske tæt på at sidde i det fjerneste målhjørne.

Øjeblikket efter kunne det med lidt held være blevet til scoring, da Hutchinson fandt Jesper Grønkjær på venstrekanten. Han lagde bolden fladt ind til Ailton, der trykkede af og tvang den norske målmand, Jon Knudsen, til en glimrende redning.

Hjemmeholdet fik dog sin scoring allerede på det efterfølgende hjørnespark, da Jesper Grønkjær kastede sig bagud og med hovedet fik dirigeret bolden i nettet til en fortjent føring på 1-0.

Efter scoringen faldt FC Københavns niveau, og kun i glimt viste de godt opspil. Det kan umiddelbart tilskrives Stabæk, der satte sig meget solidt på midtbanen, og de viste i flere situationer, at de er et godt og sammentømret hold. Efter 17 minutter spillede Berglund med en glimrende hæl-aflevering Palmason helt fri foran Jesper Christiansens mål, men målmanden kom godt ud og fik afværget.

Stabæk kom til et par halve chancer yderligere, og efter 28 minutter kunne Fredrik Berglund med lidt held have udlignet. Nannskog sendte fra højrekanten bolden ind til Berglund, der kastede sig frem og fra kanten af det lille felt dirigerede bolden op på overliggeren.

Stik mod spil og chancer skulle det dog blive FC København, der fik scoret. Fem minutter før pausen kom lynhurtige Cesar Santin først i en duel midt på egen banehalvdel, og han satte sin direkte modstander af med et hurtigt ryk. I det norske straffesparksfelt centrede han bolden til Hutchinson, der blev presset ud i højre side. Han holdt dog hovedet koldt og lagde bolden bagud, og efter en afrettet tværaflevering satte Santin hovedet på bolden og bragte FC København foran med 2-0.

Den meget misvisende føring holdt til pausen, og der var lagt op til en spændende anden halvleg. Ligesom i første halvleg skulle der falde to scoringer, men kvaliteten af spillet faldt en del, selv om kampen bestemt var intens og seværdig.

Efter 55 minutter lavede Jesper Grønkjær en fejlaflevering, der gav Stabæk en kontrachance. Bolden blev lagt frem mod Berglund, og en fremstormende Jesper Christiansen fejlbedømte afstanden, så den svenske angriber kunne runde målmanden. Berglund sendte bolden mod det tomme mål, men heldigvis nåede Mathias Zanka Jørgensen imellem og fik afværget.

Men allerede i det efterfølgende angreb skulle nordmændene få udbytte af en god kamp. Palmason slap fri i højre side af feltet og trykkede af fra en meget spids vinkel, og selv om Jesper Christiansen fik fingrene på, endte bolden i nettet. Det lignede unægtelig en fejl af landsholdsmålmanden, der burde have været i stand til at skærme af fra en så spids vinkel.

Efter en times spil ramte Pospech målet, dog uden scoring, da han trak ind i banen og sendte bolden på trekant-sammenføjningen.

Eneste reelle målchance til Stabæk efter scoringen tilfaldt japanske Kobayashi, der efter 72 minutter modtog en aflevering fra Nannskog i højre side. Kobayashi halvflugtede på smukkeste vis, men desværre for Stabæk var afslutningen lige på Jesper Christiansen.

Med tolv minutter igen blev Santin nedlagt i feltet, og den russiske dommer, Yuri Baskakov, fløjtede korrekt for straffespark. Santin eksekverede selv og scorede sikkert sit andet og hjemmeholdets tredje mål til 3-1.

Det blev også slutcifrene, men selv om det er et godt udgangspunkt for FC København inden returopgøret om præcis en uge, er intet afgjort. Stabæk viste godt spil og havde fortjent en bedre skæbne, og der er lagt op til et spændende returopgør.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu