Наши партнеры

MenuFC København fulgte reglerne

Dansk fodbold

I søndagens kamp mod Esbjerg havde FC København på et tidspunkt fire ikke-EU borgere på banen samtidig. Reglerne siger dog, at en klub kun må bruge tre spillere fra lande uden for EU, og det ligner derfor et regelbrud. Men det er det ikke, siger DBU.

Da FC København indledte kampen mod Esbjerg søndag eftermiddag, var det med tre spillere fra lande uden for EU på banen: Atiba Hutchison fra Canada, César Santin fra Brasilien og Dame N´Doye fra Senegal.

Senere blev endnu en brasilianer, Ailton Almeida, indskiftet og bragte dermed det samlede antal spillere fra lande uden for EU op på fire. Som nævnt må en klub kun benytte tre, og det ligner derfor et regelbrud.

DBU´s kommunikationschef, Lars Berendt, forklarer dog til Onside.dk, at der ikke er sket en overtrædelse af reglerne. Dame N´Doye er nemlig at betragte som en EU-spiller, da hans hjemland, Senegal, sammen med 78 andre lande fra Afrika, Centralamerika og Stillehavsområdet er associeret med EU i form af den såkaldte Cotonou-aftale.

Aftalen har i øvrigt skabt debat, da den giver mulighed for et ubegrænset antal afrikanere til SAS Ligaen. Der er dog ikke indført restriktioner, og Cotonou-aftalen er derfor fortsat gældende.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu