Наши партнеры

MenuFC Barcelona videre efter dramatisk comeback

Champions League

Der var dramatik for alle pengene, da Chelsea og FC Barcelona krydsede klinger i aften. Et drømmehug af Essien gav Chelsea en tidlig føring, der længe så ud til at holde, men to minutter inde i overtiden slog Barcelona til. Med 1-1 er Barcelona klar til Champions League-finalen.

Der var på forhånd lagt op til et spændende opgør, efter at Chelsea og Barcelona spillede 0-0 i det første opgør i Spanien. Stamford Bridge summede da også af forventning, og tilskuerne skulle blive vidne til et drømmemål, et rødt kort, en sen udligning og hele syv situationer, hvor hjemmeholdet forgæves appellerede for straffespark.

Begge mandskaber startede kampen i højt tempo og med godt kombinationsspil, men Chelsea var klart det bedste hold og vil ærgre sig over at være blevet slået ud efter indsatsen i aften.

Ganske passende skulle kampens første scoring blive en vidunderlig én af slagsen, som mange formodentlig vil sammenligne med Zinedine Zidanes scoring for Real Madrid i Champions League-finalen i 2001/2002-sæsonen, da kongeklubben vandt 2-1 over Bayer Leverkusen.

En perle var det i hvert fald, da et indlæg efter otte minutter blev blokeret og bolden sejlede ud af feltet. Her stod Michael Essien forholdsvis udækket, og uden at betænke sig sendte han bolden af sted mod Barcelona-målet med et halvhårdt skud. Valdés havde ikke en jordisk chance, da bolden strøg forbi ham, tog undersiden af overliggeren, hamrede i græsset og op i nettaget til 1-0.

Barcelona gik ikke i panik efter at være kommet bagud, men forsøgte at spille deres eget spil og få kombinationerne til at glide. Det var dog Chelsea, der var ovenpå, og det blev blandt andet til en friløber og et hårdt skud fra et frispark til Drogba, som begge blev afværget af Valdés, og et hovedstød fra Lampard efter et hjørnespark, der gik lige forbi mål.

Barcelona havde svært ved at kombinere sig gennem et kompakt engelsk forsvar, ligesom Chelsea-midtbanen formåede at dæmme op for det meste, før det blev rigtig farligt. Det var tydeligt, at Barcelona savnede kantspilleren Thierry Henry, der blev skadet i lørdagens kamp mod Real Madrid.

Midt i første halvleg følte Chelsea sig snydt for to straffespark af den norske dommer, Tom Henning Øvrebo. Først faldt Malouda i en duel mod Dani Alves, hvilket umiddelbart så ud til at være sket i feltet. Dommeren dømte dog kun et frispark, idet han vurderede, at situationen havde fundet sted udenfor feltet. Og blot et par minutter senere faldt Drogba om i feltet efter en duel mod Abidal, og her vinkede dommeren afværgende. I begge situationer kunne dommeren have fløjtet for straffespark, men Barcelona slap med skrækken.

FC Barcelona kom tændte ud til anden halvleg, men det var kun de første ti minutter, at kombinationerne var flydende og afleveringerne mere direkte end i første halvleg. Langsomt overtog Chelsea kontrollen over kampen, selv om Barcelona havde bolden mest.

Og Chelsea fik den første store chance i anden halvleg efter 52 minutter, da en velspillende Malouda førte bolden frem på venstrekanten. Han prikkede den videre til Anelka, der havde været aldeles anonym i første halvleg. Her sendte han uselvisk bolden videre til Drogba, der med en finte satte Pique af og skød. Med lidt held kunne han have udbygget føringen, men Valdés afværgede med en flot fodparade.

Efter 65 minutter forlængede Drogba en lang aflevering, og Anelka og Abidal satte efter bolden. Pludselig snublede Anelka, og selv om det umiddelbart lignede et tilfældigt sammenstød mellem ham og Abidal, var dommer Øvrebo ikke i tvivl efter at have konsulteret sin linjedommer. Han præsenterede Abidal for det røde kort, og selv om holdkammeraterne protesterede mod kendelsen, måtte franskmanden forlade banen. Udvisningen virkede unægtelig hård, da sammenstødet så tilfældigt ud og fordi Touré var på linje med Abidal, der dermed ikke var bageste mand.

Med ni minutter igen appellerede Chelsea-tilhængerne for femte gang i kampen for et straffespark, da Pique tydeligt ramte bolden med hånden. Der burde også have været fløjtet, men igen vinkede dommer Øvrebo afværgende.

Og så pludselig, ud af det rene ingenting og en mand i undertal, fik Barcelona deres udligning. Et alt for langt indlæg endte hos Messi, der lagde bolden til rette for Iniesta. Han brugte køligt ydersiden af foden og sendte bolden op i det fjerneste målhjørne.

I de sidste minutter af overtiden opstod der endnu to situationer, hvor Chelsea appellerede for straffespark, men heller ikke her skulle dommeren pege på pletten. Spillerne rasede mod dommeren, der kort efter fløjtede kampen af, og de første meldinger fra Stamford Bridge lød, at spillerne efter kampen fortsatte raseriet mod dommer Øvrebo.

Barcelona skal møde Manchester United i årets Champions League-finale, der spilles på Stadio Olimpico i Rom onsdag den 27. maj.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu