Наши партнеры

MenuFA Cup-optakt: Manchester United – Everton

Engelsk fodbold

Der er en FA Cup-finaleplads i vente for vinderen af kampen mellem Manchester United og Everton, der begge har haft gode sæsoner. Det ventes, at blive en tæt kamp, hvor United måske er favoritter, men hvor Everton absolut ikke må undervurderes.

Manchester United har haft en utrolig god sæson, og selvom spillet har haltet lidt på det seneste, er der grund til selvtillid i klubben. Et stort forspring i Premier League er ganske vist skrumpet ind til et enkelt point til Liverpool, men United har spillet en kamp færre. Og onsdag spillede Sir Alex Fergusons tropper sig i semifinalen i Champions League ved at vinde 1-0 ude mod Porto på et sandt drømmehug af Ronaldo.

United har haft en relativt let vej til semifinalen i årets FA Cup-turnering ved at slå Southampton, Tottenham, Derby og Fulham ud med en samlet målscore på 13-1. Kun Tottenham var nogenlunde tæt på at være en trussel, da United vandt kampen beskedent med 2-1.

Midtbanespilleren Michael Carrick erkender også, at klubben har haft problemer, men mener samtidig, at klubben er ovenpå igen. Han siger til skysports.com:

”Ovenpå de seneste uger dårlige spil er vi vågnet op igen, og vi ved, at der ikke er plads til flere fejltagelser. Det er selvfølgelig positivt, fordi vi igen er fokuserede og indstillede på ikke at tabe det hele på gulvet.”

Desuden ser han frem til FA Cuppen, som han var tæt på at vinde i 2007 sammen med Manchester United, men hvor Chelsea vandt knebent:

”Det er et trofæ, jeg har ønsket at vinde i så lang tid, jeg kan huske. I min barndom var det sæsonens højdepunkt, fra optakt og med alt, der hører til. Jeg tilbragte hele dagen foran fjernsynet. Champions League og Premier League er begge store turneringer, men traditionerne og historien omkring FA Cuppen er meget specielle.”

Everton har også haft en godkendt sæson, idet klubben i øjeblikket indtager en sjetteplads med syv point og en kamp færre ned til West Ham på syvendepladsen. I FA Cuppen har de desuden formået at slå storhold som Liverpool og Aston Villa ud af turneringen.

Den 30-årige Everton-angriber, Louis Saha, der måske ikke er med i truppen mod Manchester United, mener, at netop det hårde program for Manchester kan være Evertons chance. Til eurosport.yahoo.com siger han:

”Det er svært at tilpasse sig, når man i løbet af ugen spiller mod en europæisk klub og i weekenden skal møde en engelsk klub. Vi må vende det til vores fordel i denne weekend. De har haft en hård uge og har måske tunge ben, når de møder os. Jeg tror, vi kan gøre det svært for dem. Manchester United er også en svær modstander, men hvis du vil vinde et trofæ, skal du møde hold som dem.”

Manchester United kan på den baggrund måske foretage enkelte ændringer i startopstillingen ved eksempelvis at benytte Carlos Tevez, Park Ji-Sung og Paul Scholes. Rafael da Silva og Gary Neville skulle være klar igen efter skader, hvilket også er tilfældet for Wayne Rooney og Michael Carrick, der fik småskader i kampen mod Porto.

Hos Everton er Louis Saha tvivlsom, da han har en virus i maven. Træner David Moyes forventes at afgøre kort op til kampen, om Saha vil få spilletid. Også forsvarsspilleren Joseph Yobo er tvivlsom, mens angriberen Jo er ude og James Vaughan forventes klar til at spille.

Forventede startopstillinger:

Manchester United:

Van der Sar

O´Shea – Vidic – Ferdinand – Evra

Ronaldo – Carrick – Anderson – Park

Tevez – Rooney

Everton:

Howard

Hibbert – Jagielka – Lescott – Baines

Osman – Neville – Fellaini – Castillo – Pienaar

Cahill

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Vinderen af kampen skal i finalen på Wembley den 30. maj imod Chelsea, der lørdag vandt 2-1 over Arsenal i den anden semifinale.

Saha har ret i, at Manchester United har et hårdt program, og deres spil har bestemt ikke været prangende på det seneste. Alligevel formår de at vinde, og det er spørgsmålet, om Everton er stærke nok til at ændre på det. Og noget kan tyde på, at Everton er en svær modstander for United. I Premier League har klubberne mødt hinanden i to tætte opgør i denne sæson, hvor kampen i Everton i oktober endte 1-1, mens kampen i Manchester i januar endte med en hjemmesejr på 1-0.

FA Cuppen har dog tradition for at være meget mere end Premier League, hvor selv små hold indimellem slår de store. Everton er en mindre klub end Manchester United på de fleste områder, men de skal bestemt ikke undervurderes.

Vi tror, det bliver en ganske tæt og lige kamp, der ender 1-1 i den ordinære spilletid, hvorefter United vil trække det længste strå.

Skrevet af John VestergaardKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu