Наши партнеры

MenuEuropas bedste spillere hædret

Andet fodbold

I forbindelse med dagens lodtrækning til gruppespillet i Champions League blev Europas bedste spillere hædret. De fire priser blev fordelt på to spillere fra Premier League og to fra La Liga, mens en driblestærk argentiner modtog prisen som årets spiller.

UEFA uddelte i dag priserne for henholdsvis bedste målmand, forsvarsspiller, midtbanespiller og angriber samt den meget prestigefyldte pris som årets spiller. Hvem, der modtog de enkelte priser, kan du se her:

Bedste målmand:

38-årige Edwin van der Sar fra Manchester United blev kåret som bedste målmand foran Petr Cech fra Chelsea, der har vundet de seneste to år i træk, og Victor Valdes fra FC Barcelona. Blandt andet formåede van der Sar at holde nullet i 14 Premier League-kampe i træk og var dermed stærkt medvirkende til, at Manchester United vandt det engelske mesterskab.

Edwin van der Sar var stolt over hæderen og sagde:

”Jeg har haft en lang karriere og har vundet flere priser med forskellige klubber. At modtage en individuel pris og endda en så stor som denne glæder mig og er en stor ære.”

Bedste forsvarsspiller:

Prisen for bedste forsvarsspiller gik til Chelsea-anfører John Terry, der dermed genvandt titlen for tredje gang. Han slog Gerard Piqué fra FC Barcelona og Nemanja Vidic fra Manchester United, og han var selvsagt glad for prisen, som han modtog fra forsvarslegenden Paolo Maldini:

”At blive anerkendt på dette høje niveau første gang var en stor bedrift. Jeg fik prisen for anden gang sidste år, og at vinde den for tredje gang er fantastisk. Det er noget særligt at modtage prisen fra Paolo Maldini, som jeg beundrede under min opvækst, og som jeg har lært meget af.”

Bedste midtbanespiller:

Det var tre særdeles kompetente spillere, der var nomineret til prisen for bedste midtbanespiller, nemlig Steven Gerrard fra Liverpool og de to FC Barcelona-spillere Andrés Iniesta og Xavi Hernandez. Det blev dog sidstnævnte, der modtog prisen, hvilket især skyldes hans enorme indflydelse for FC Barcelona, der vandt Champions League, og det spanske landshold, der vandt EM.

”Det er en ære og meget betydningsfuldt på det personlige plan. Det er et bevis på, at tingene er gået godt, og at folk har anerkendt mit spil. Jeg mener, jeg er i den bedste klub, jeg overhovedet kunne være i, med et visionært syn på fodbold, og jeg skylder en masse til FC Barcelona,” sagde Xavi Hernandez.

Bedste angriber:

Det blev den driblestærke argentiner Lionel Messi, der modtog prisen som bedste angriber foran Cristiano Ronaldo, der sidste år spillede for Manchester United og siden er skiftet til Real Madrid, og Samuel Eto´o, der sidste år spillede for Real Madrid og siden er skiftet til Inter.

Det var især Messis rolle i forbindelse med FC Barcelonas succes i Champions League og hans scoring i finalen mod Manchester United, der lå til grund for prisen. Også med sine 23 ligamål i Spanien og et langt større antal oplæg til scoringer gjorde han sig særdeles bemærket.

Årets spiller:

Ikke uventet blev det også Lionel Messi, der modtog den prestigefyldte pris som årets spiller. Dermed bliver han den anden argentiner, der modtager prisen, idet Fernando Redondo også gjorde det i år 2000.

Messi udtrykte sin glæde over prisen således:

”Det er en stor fornøjelse at kunne modtage en så vigtig pris som denne. Og det er også en fornøjelse at kunne takke de personer, der stemte på mig, og som dermed besluttede, at jeg skulle modtage denne pris.”

Tidligere modtagere af prisen som årets spiller tæller blandt andre Cristiano Ronaldo, Kaka, Ronaldinho, Steven Gerrard, Zinedine Zidane, David Beckham og Ronaldo.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu