Наши партнеры

MenuEsbjerg i finalen efter forrygende kamp

Dansk fodbold

De danske mestre, FC København, blev her til aften sendt ud af Pokalfinalen, da de blev besejret af Esbjerg. Læs alle detaljerne fra kampen her.

FC København lignede fra start et hold, der havde noget, de ville revanchere. Uden at have de store chancer virkede de klart overlegne, og de danske mestre havde et markant spilovertag.

Efter 12 minutter var det dog vestjydernes Michael Murcy, der var tæt på at bringe hjemmeholdet i front. På kanten af offside brændte franskmanden dog en stor chance.

Midt i halvlegen fik Atiba Hutchinson en oplagt mulighed, da bolden trillede over til ham midt i feltet, men canadieren skød forbi mål. Senere var Silberbauer tæt på, da Esbjerg ikke kunne få bolden væk efter et hjørnespark.

Efter pausen kom der meget mere gang i kampen, og chancerne blev betydelig flere. FC København indledte godt med spilovertag. I det 51. minut var det dog hjemmeholdets Frederik Björck, der fik en stor chance. Bolden dumpede, efter et hjørnespark, ned foran svenskeren, der med hovedet sendte bolden snært forbi.

Efter chancen til den svenske forsvarsspiller fortsatte FCK de gode takter, og specielt Jesper Grønkjær virkede oplagt i hans udfordringer. Trods spilovertaget til københavnerne var det igen Esbjerg, der fik den næste chance. I det 58. minut var det således Jesper Lange, der havde et fornuftigt forsøg lige inden for feltet.

Ti minutter senere kom kampens første mål så. Den unge midterforsvarer, Mathias ”Zanka” Jørgensen, kom først på bolden efter et hjørnespark, og stortalentet sendte bolden i mål til stillingen 1-0. I situationen så vestjydernes målmand, Lars Winde, noget skidt ud, da han slet ikke kom frem til bolden.

Efter målet fortsatte FCK-dominansen og et kvarter før slutfløjtet havde Sinko en stor chance efter en god kontra. To minutter efter tjekkens afslutning, fik José Junior en kæmpe mulighed. En lidt tilfældig bold landede lige for fødderne af brasilianeren, men Junior brændte den helt frie chance på det skamligste.

Derefter havde FCK endnu et par gode muligheder. Sionko fik en stor chance, da Jepser Grønkjær på fremragende vis strøg til baglinjen og lagde en perfekt bold skråt tilbage. Tiden løb ud, men inden da var Martin Vingaard centimeter fra at lukke kampen, da var ekstrem på at udligne.

I den forlængede spilletid jagtede FC København det mål, der med al sandsynlighed ville sende dem videre til finalen. Et generelt stort spilovertag til københavnerne var symptomatisk for den første halvleg af den forlængede spilletid.

Til trods for de mange halve chancer til Ståles tropper, var det esbjergenserne der scorede det livsvigtige mål kort før pausen. Jesper Bech modtog en flot bold fra Niki Zimling. Den tidligere FCK-spiller vendte rundt og scorede. Stillingen var nu 2-1 til Esbjerg sammenlagt.

FCK kom ud til anden halvleg med fornyet håb, og fra start virkede de veloplagte. Pospech ville have haft straffespark, men dommeren vinkede afværgende. Sionko var endnu engang tæt på, da han modtog en god bold fra landsmanden, Pospech, men det var ikke Sionkos aften.

Otte minutter inde i anden halvleg af den forlængede spilletid kom det det lignede en afgørelse. Kampens spiller, Jesper Grønkjær, tog tingene i egen hånd, da den blonde fløjspiller satte to mænd af, og med et flot langskud sendte han FC København op på 2-2 sammenlagt.

Det lignede en finaleplads til FCK, men til allersidst fandt Esbjerg de fornødne ressourcer frem. Jesper Lange headede hjemmeholdet i Pokalfinalen, da han sendte et hjørnespark ind i netmaskerne.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu