Наши партнеры

MenuEndnu en Champions League-plads kan sikres

Champions League

Hvis AaB og FCK vinder deres returkampe i UEFA Cuppen, så er Danmark sikret en ekstra plads i Champions League. Endda mindre kan gøre det.

Danmark har tordnet frem på UEFA’s koefficientliste i denne sæson, hvilket hidtil har været uden for rækkevidde at sikre en ekstra Champions League-plads allerede i denne sæson, men flotte resultater og lodtrækningssammentræf har forstørret chancerne væsentligt.

En sejr giver to point, mens et uafgjort resultat er værd ét enkelt point. De tal skal herefter divideres med antallet af deltagende hold eller tidligere deltagende hold fra det pågældende land, hvilket i Danmarks tilfælde er fem. En sejr giver derfor Danmark 0,4 point, mens en uafgjort giver 0,2.

I skrivende stund ligger Danmark 1,425 point bag Belgien, men såfremt det eneste tilbageværende belgiske hold Standard Liege taber deres returopgør mod Braga og både F.C. København og AaB kommer sejrrigt ud af deres kampe, vil Danmark indskrænke forspringet til 0,625 point.

De resultater vil samtidig betyde, at Belgien er ude af europæisk fodbold, mens både AaB og FCK begge vil være at finde i ottendedelsfinalen. Hvis de møder hinanden her, og uanset udfaldet af de to kampe, vil det ende med yderligere 1,0 point til Danmark, der så vil overhale Belgien og have sikret sig to pladser til Champions League. 0,8 pont vil blive sikret i selve kampene, mens de resterende er bonus for kvalifikation til kvartfinalen.

Det er netop det, som betyder at Danmark kunne få et ekstra hold indført i Champions League uden at at overhale Belgien. Med 1,8 point vil Danmark nemlig overhale Schweiz på 14. pladsen, der ikke har flere hold med i turneringen.

Skulle AaB komme videre med uafgjort, mens københavnerne vinder, vil Danmark komme op på siden af Schweiz. I disse tilfælde er det op til UEFA’s adminstration at beslutte hvem der skal ligge øverst, og her vil de primært skele til den senest spillede sæson. Her har Danmark på nuværende tidspunkt suværene 7,4 point i forhold til schweizernes skuffende 2,9 point.

UEFA vil derfor med overvejende sandsynlighed vælge Danmark frem for Schweiz i tilfælde af pointlighed. Det problem vil dog kun opstå hvis vinderen af en eventuel ottendedelsfinale mellem F.C. København og AaB taber begge de følgende kampe.

En eventuel ekstra plads i Champions League vil først træde i kraft fra 2010/2011-sæsonen.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu