Наши партнеры

MenuEM-Special: Villa ødelagde god svensk indsats

EM-Special

I en taktisk affære vandt Spanien over Sverige, det lignede ellers længe et uafgjort resultat. Spanierne lagde bedst ud og kom foran 1-0 efter et kvarter, da Fernando Torres flugtede bolden i mål efter en hjørnesparkskombination. Efter den spanske føring kom svenskerne længere frem af banen, hvilket gav pote efter 34 minutter hvor Zlatan Ibrahimovic gjorde det til 1-1. Med et minut igen gjorde David Villa det til 2-1, efter at være blevet spillet fri i dybden.

Lars Lagerbäck havde før kampen snakket om at anvende det såkaldte rotationsprincip, men det skete ikke udover de udskiftninger svenskerne var blevet nødt til at lave oven på Nicklas Alexandersson og Christian Wilhelmssons skader, der blev erstattet af Frederik Stoor og Johan Elmander.

Spanien kom bedst fra start og kontrollerede spillet som man kender dem, hvorimod svenskerne som bebudet havde mange mænd bag bolden og derfor ville satse på kontraangreb.

Fernando Torres bragte efter et kvarters spil spanierne i front. Efter nogle fine kombinationer udenfor feltet fik Spanien fremtvunget sig et hjørnespark. Hjørnesparket fra Xavi var til afveksling ikke et almindeligt indlæg ind i feltet, men derimod en kort aflevering til David Silva, som sendte bolden ind i feltet til Fernando Torres, der flugtede bolden i mål foran de medrejsende spanske fans.

Sverige kom efter Spaniens føring længere frem af banen, men svenskerne kom ikke frem til de helt store chancer.

Carles Puyol blev efter 23 minutter skiftet ud med en indtil nu ukendt skade. Han blev afløst af Valencia-spilleren, Raul Albiol, som blev skiftet ind til sin kun femte landskamp.

Zlatan Ibrahimovic bragte efter 34 minutter balance i regnskabet. Daniel Andersson spredte spillet flot ud til Frederik Stoor, som lagde bolden flot ind over, hvor bolden havnede hos den svenske stjerneangriber, som satte bolden i mål uden chance for Iker Casillas.

Ydligere mål blev der ikke scoret før pausen, men til gengæld kom der lidt dramatik, da spanierne følte sig snydt for et straffespark med et minut før pausen.

I pausen havde Lars Lagerbäck set sig nødset til at tage verdensstjernen Zlatan Ibrahimovic ud og det skyldtes hans springerknæ, som var ved at holde ham ude af kampen. På banen i stedet for Ibrahimovic kom Werder Bremen-spilleren, Markus Rosenberg.

Begge lande skiftes til at komme frem af banen i starten af anden halvleg, det var Luis Aragonés ikke tilfreds med, derfor tog han konsekvensen og tog omdrejningspunktet Xavi Hernandez ud og samtidig tog han en svagt spillende Andreas Iniesta ud og de blev erstattet af henholdsvis Cesc Fabregas og Santi Cazorla.

Spanien satte sig stille og roligt på kampen igen og det var lige ved at give pote efter cirka en times spil, hvor først David Silvas skud blev blokeret, i anden omgang skød tre måls skytten fra Rusland-kampen, David Villa også ind i en svensk forsvar, derefter havnede bolden igen hos Villa, som sendte bolden bagud i feltet til Torres, som også ramte en svensker sådan bolden røg ud til et hjørnespark, som ikke blev farligt.

Efterhånden lignede det at kampen ville ende uafgjort, da Spanien ikke kunne gennembryde en velspillende svensk defensiv, hvor specielt Olof Mellberg lukkede godt af for Fernando Torres.

Men inde i overtiden gjorde David Villa det onde mod svenskerne, da han gjorde det til 2-1. Efter en lang bold i dybden røg bolden om bag det svenske forsvar derefter var det en formsag for at sende bolden om bag Isakson. Med sejren er Spanien nu alene i spidsen i Gruppe D.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu