EM-Special: Tyskland klar til finalen efter drama

EM-Special

Tyrkiet spillede en god kamp mod Tyskland i den første semifinale ved EM. Efter at have været bagud 2-1 kom tyrkerne igen tilbage i kampen, men da Philipp Lahm gjorde det til 3-2 for Tyskland var det slut med tyrkiske mirakler. Dermed er tyskerne klar til finalen.

Det var første gang nogensinde, at Tyrkiet stod i en EM-semifinale. Tyskland derimod har deltaget i fem tidligere EM-semifinaler, og er gået videre fra de fire af dem. Desuden er det værd at bemærke, at tyrkerne kun har været foran i samlet ni minutter i alle deres fire kampe ved denne slutrunde. Til denne kamp havde Tyrkiet været nødt til at skifte nogle spillere ud, da de døjer med både skader og karantæner. Tyskland derimod stillede med de samme elleve, som i kampen mod Portugal.

De to hold startede lidt nervøst, og især forhåndsfavoritter Tyskland var usikre. Det gav de tyrkiske spillere let spil foran det tyske mål, og da de tyske spillere også begyndte at lave store fejl, satte tyrkerne sig mere på kampen. Efter 13 minutters spil kom Tyrkiet frem til en god afslutning, der ramte overliggeren. Lidt senere var den igen gal i det tyske forsvar. Det udnyttede Tyrkiet til at bringe sig foran ved Ugur Boral.

Tyskland kom dog hurtigt tilbage i opgøret, da Bastian Schweinsteiger udnyttede et flot oplæg fra Lukas Podolski og scorede til 1-1. Det var tyskernes hidtil eneste rigtige mulighed. Kort tid senere fik tyskerne en stor chance mere, da Podolski på en kontra sparkede bolden over mål, selvom Miroslav Klose lå i en god position midt i feltet.

Første halvleg endte 1-1, efter 45 minutter, hvor Tyrkiet gjorde det godt, mens tyskerne virkede nervøse. Derudover viste den tyske keeper, Jens Lehmann, stor usikkerhed i målet.

Kort tid inde i anden halvleg følte tyskerne sig snydt for et straffespark. Philipp Lahm blev nedlagt på stregen til det tyrkiske straffespark, men dommerens fløjte forblev tavs. Dette udløste store protester fra de tyske spillere. Tyskland åbnede egentlig anden halvleg udmærket, men efter lidt tid bed tyrkerne sig atter fast.

Thomas Hitzlsperger viste prøver på sin sparketeknik, da han flere gange forsøgte sig fra distancen. Dette førte dog ikke til nogen scoringer. Ud over det skabte tyskerne ikke rigtig noget, men med omkring ti minutter tilbage af kampen kom den tyske scoring. Det var Miroslav Klose, som på et hovedstød sendte bolden i mål, efter en fejl af den tyrkiske keeper.

Efter scoringen var tyskerne bare interesserede i at trække tiden ud, men tyrkerne har ved denne slutrunde vist fantastiske comebacks, og igen kom de tilbage i kampen. Det var Semih Sentürk, der fra tæt hold sendte bolden forbi Jens Lehmann, som ikke så god ud i situationen.

Men dette var ikke kampens sidste scoring. Med få minutter tilbage af kampen udnyttede Philipp Lahm en tyrkisk fejl til sikkert at sende bolden ind i det tyrkiske mål til 3-2-føring til Tyskland.

Tyrkiet nåede ikke at få udlignet, og efter en flot indsats må de altså forlade EM-slutrunden. Tyskland derimod er klar til finalen.