Наши партнеры

MenuEM-Special: Tyrkiet videre efter straffesparksdrama

EM-Special

Kampen mellem Kroatien og Tyrkiet levede spillemæssigt ikke op til gårsdagens kvartfinale mellem Tyskland og Portugal. Kroaterne havde den ordinære spilletids største muligheder, men tempoet i kampen var ikke højt, og den ordinære spilletid endte uden scoringer. Derfor måtte vi søge en afgørelse i de 30 minutters forlængelse. Denne gav en scoring fra hvert hold, hvorfor kampen måtte afgøres i straffesparkskonkurrence.

Tre gange tidligere har de to hold mødt hinanden og kroaterne er ubesejrede i disse tre kampe, da de har vundet den ene, mens de to andre er endt uafgjort. Efter at reserverne havde fået chancen for Kroatien i den sidste gruppekamp var Bilic igen gået tilbage til den normale startopstilling fra kampen mod Tyskland.

Kampen startede udmærket og begge hold viste, at de ville frem på banen. Dog var det Kroatien, der kom en anelse bedre fra start og lagde et lille pres på Tyrkiet. Tyrkerne kom dog godt med igen, og formåede at spille bolden godt rundt. Dog gav det ikke nogen helt store chancer.

Godt tyve minutter inde i opgøret fik kroaterne en kæmpe chance. Det var Modric, der fik en stikning i dybden i banens højre side og lagde en god tværaflevering ind i feltet. Her stod Olic fuldstændig fri, men i stedet for at sparke bolden i nettet ramte han overliggeren. Returbolden røg ud til Kranjcar, der headede bolden over målet. Det var en stor dobbeltmulighed, der burde have givet en kroatisk scoring.

Efter den store mulighed satte Kroatien sig på kampen. Tyrkerne virkede nu mere nervøse, men alligevel lykkedes det ikke kroaterne at få lagt et ordentligt pres. Tempoet i opgøret faldt, og der var langt mellem afslutningerne, som i det hele taget var et sjældent syn i første halvleg. Derfor var stillingen ved pausen 0-0.

Anden halvleg var fem minutter gammel, da der opstod en god mulighed til Olic. Rüstü i det tyrkiske mål så ikke imponerende ud i situationen, hvor han tøvede, da han skulle ud og gribe en lang aflevering. Olic nåede hen til bolden samtidig med den tyrkiske keeper, der boksede bolden ned mod egen baglinje. Bolden blev ikke sparket væk, og Olic fik chancen med hovedet fra en spids vinkel. Bolden blev dog sparket væk af en tyrkisk forsvarsspiller.

Kroatien satte sig på kampen fra starten af anden halvleg. De tyrkiske spillere havde svært ved at få gang i spillet, der foregik i et for langsomt tempo. Kroaterne var det toneangivende hold, men kom alligevel ikke frem til de helt store scoringschancer.

Med omkring seks minutter tilbage af kampen fik Kroatien frispark på kanten af det tyrkiske felt. Srna sparkede frisparket, der skruede op mod det lange hjørne. Denne gang viste Rüstü dog klasse, da han leverede en flot redning.

Den ordinære spilletid bød ikke på nogen scoringer, og derfor måtte kampen gå videre i forlænget spilletid, to gange 15 minutter.

Tyrkiet lagde fint ud i den forlængede spilletid, og forsøgte at komme frem til noget. Men som tidligere i kampen gav det ellers udmærkede pasningsspil ikke mange chancer. Tyrkernes Semith forsøgte sig med et skud, men bolden gik lige over målet.

Da det allermest lignede, at vi skulle i straffesparkskonkurrence scorede kroaternes Ivan Klasnic. Det endte dog alligevel med, at kampen måtte afgøres i straffesparkskonkurrence, da Semih Sentürk kort tid efter udlignede.

Luka Modric skulle sparke det første straffespark for Kroatien, men hans forsøg gik forbi mål. Tyrkiets første skytte var Arda Turan, og han scorede sikkert. Darijo Srna bragte Kroatien på 1-1, da han scorede, men Semih Sentürk scorede også for Tyrkiet. Unge Ivan Rakitic skulle sparke det næste forsøg fra Kroatien, men også han misbrugte sit forsøg. Hamit Altintop scorede sikkert for Tyrkiet, og da Mladen Petric efterfølgende brændte var slaget tabt.

Dermed er Tyrkiet klar til semifinalen efter en klar sejr i straffesparkskonkurrencen.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu