Наши партнеры

MenuEM-Special: Straffekonkurrence kan afgøre avancement

EM-Special

Hvis Tyrkiet – Tjekkiet ender uafgjort på søndag, har begge lande lige mange point og den samme målscorer, så holdene skal ud i straffesparkskonkurrence for at finde ud af hvem der skal i kvartfinalen af de to lande.

Som bekendt har både Tyrkiet og Tjekkiet tre point før det indbyrdes opgør på søndag. I tilfælde af at kampen ender uafgjort tæller indbyrdes opgør først, men da det er endt uafgjort kan man ikke bruge det til noget. Det næste der tæller er målforskel i indbyrdes opgør, men da det endte uafgjort står holdene også lige der. Det næste punkt i reglerne er antal scorede mål i indbyrdes opgør, men som skrevet tidligere kan et hold ikke score flere mål end det andet hold i et indbyrdes opgør, hvis vi antager opgøret ender uafgjort.

Er situationen stadigvæk lige, tæller målforskel i samtlige kampe, men da begge hold har samme målscorer før mødet ændres situationen ikke.

Hvis der stadigvæk ikke er fundet en afgørelse, tæller kooficienten (antal opnåede point divideret med antal spillede kampe) af holdenes kvalifikationskampe til VM 2006 og EM 2008, før man i sidste ende går over til straffesparkskonkurrence og eventuelt lodtrækning.

Der findes dog en speciel regel i UEFA’s regelsæt der siger, hvis kampen er den sidste i gruppespillet, skal de to hold ud i straffesparkskonkurrence uden matematiske beregninger. Der skal hverken spilles 30 minutters forlænget spilletid eller noget.

Kort og godt betyder det at de to lande skal ud i straffesparkskonkurrence, hvis kampen på søndag ender uafgjort.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu