Наши партнеры

MenuEM-Special: Spanien har gjort det

EM-Special

Det blev Spanien, der for første gang i 44 år kunne sikre sig et trofæ. Tyskernes kontinuitet manglede, hvilket forårsagede en sejr til de nu nykårede europæiske mestre fra Spanien.

Der var lidt af en åbningsceremoni i gang før EM-finalen mellem Spanien og Tyskland. Blandt andet med sang af den spanske Enrique Iqlesias. Herefter gjaldede nationalmelodierne, hvorefter kampen gik i gang i højeste gear.

Hvad der af flere var forventet som en taktisk fastlåst fornøjelse i første halvleg blev til lidt af en flot forestilling. Tyskland indledte kampen på fornemmeste vis, mens spanierne kæmpede med fornemmelsen af at stå i en finale.

Allerede efter få minutter kom det første højlydte gisp fra publikum, da Klose var lige ved at slippe helt fri af sin markering. Chancen løb dog ud i sandet, da det ikke lykkedes den skarpe tysker at fastholde bolden for egne fødder.

De første ti minutter bar præg af Tyskland, men herefter var det slut med den tyske march. Spanien indledte et sandt skydetelt mod Jens Lehmann, da det flotte kombinationsspil fra tidligere i slutrunden blev fundet frem. Tættest på kom spanierne da David Silva kom til afslutning lidt fra venstre side af feltet. Real Madrid-spilleren, Cristoph Metzelder, fik benene på afslutningen, hvorfor bolden ændrede drastisk retning. Det var lige ved at snyde Jens Lehmann i målet, hvorefter bolden rendte ud bag baglinjen.

Spanierne fortsatte presset og det udmundede sig i flere gode forsøg, blandt andet et Torres-hovedstød på stolpen. Specielt så en ellers formsvag Torres ud til at være i hopla, da han med sine direkte udfordringer og ekstremt hurtige løb gang på gang overlistede de tunge herrer i det tyske forsvar. Det var skam også sådan en situation, der sørgede for EM-finalens første mål.

En ellers ganske ufarlig situation med en lang og decideret intetsigende aflevering endte i et mål. Torres overløb den ellers vanvittigt hurtige Phillip Lahm, der så meget dårlig ud i den pågældende situation. Tilmed tabte den lille tysker en fysisk duel, hvilket for alvor åbnede op for Torres. Da var El Niño kun alene med Lehmann, som Torres udplacerede med et frækt lob. Et uvirkeligt jubelbrøl gjaldede over den ene side af stadion, mens den tyske side, der for øvrigt var i stærkt overtal, var helt stille.

Derefter lød flere efter flere spændende spanske muligheder, der snildt kunne være blevet til mere.

Efter pausen indledtes anden halvleg, som første sluttede. Spanien dominerede, og Torres virkede blot endnu stærkere efter et kvarters pause. Igen løb den hurtige spanier væk fra de tunge tyske forsvarer, der nu havde fået Marcel Janssen med frem for Phillip Lahm.

Med et vendte kampen til tysk fordel, da Puyol halvsløset gav en bold væk. Det undmundede sig i et decideret kanonforsøg, da Michael Ballack kanonerede en helflugter ind i sidenettet. Det blafrende net lignede en scoring, hvorfor de mange tyske fans rejste sig for blot at blive skuffede.

Igen var Tyskland på rov efter mål, men ligeså hurtigt som kampen var vendt til Tysklands fordel fik Spanien gang i angrebene. Et ganske ufarligt frispark lignede pludselig et sikkert mål, da en mislykket offsidefælde forårsagede en helt fri Sergio Ramos foran mål. Lehmann nåede lige at parrere bolden væk, blot for at tildele spanierne et hjørnespark, der også næste kunne have givet mål.

Kampen bølgede frem og tilbage, mens Tyskland jagtede udligning og Spanien jagtede udbygning. Begge mandskaber kom frem til gode chancer, der gang på gang blot blev stoppet af de to holds keepere, som så ud til at have en fin dag hver i sær.

Til sidst så Torres noget slukøret ud, hvilket nok også har været grunden til den efterfølgende udskiftning. Daniel Guiza gik på banen frem for Liverpool-spilleren, der havde spillet en af karrierens bedste kampe. I mens jagtede tyskerne stadigvæk en udligning.

Spanierne havde efter 81 minutter en fantastisk mulighed, da indskiftede Santi Cazorla løb fri på højresiden. Indlægget havnede i hovedet på Guiza, der headede bolden lige indover til Senna, der blot var få centimeter fra et slukke det tyske håb.

Det tyske håb blev dog alligevel slukket, da Rosetti fløjtede kampen af og Spanien kunne hyldes som Europa-mestre efter en velfortjent 1-0-sejr. Det på trods af flere gode tyske forsøg i de sidste minutter.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu