Наши партнеры

MenuEM-Special: Spanien åbnede succesfuldt mod Rusland

EM-Special

Spanien besejrede her til aftes Rusland, i en målrig kamp, hvor David Villa scorede et flot hattrick.

Der var på forhånd lagt op til en spændende dyst, da Spanien og Rusland i dag tørnede sammen i Innsbruck i Østrig.

Spanien skulle som sædvanlig forsøge at overbevise om, at det denne gang endelig er deres tur til at vinde en stor turnering, mens Rusland kommer til EM som en fodboldnation med et spændende landshold og et bagland i rivende udvikling, symboliseret ved en økonomisk særdeles magtfuld hjemmelig liga og Zenit St. Petersborgs og CSKA Moskvas sejre i de seneste sæsoners udgaver af UEFA-Cup.

Kampen lagde også ud i højt tempo, dog uden at det gik vildt for sig til at starte med. Det var således først i det ottende minut, at der skete noget, da først Fernando Torres og kort efter David Villa havde kampens første spanske forsøg. Dog uden, at de var synderlig tæt på.

Rusland fulgte dog efter en forsigtig indledning ellers fint med Spanien, og de var endda tæt på overraskende at komme foran, da Dmitri Sychev efter 17 minutter gik til baglinjen og sendte et fladt indlæg indover, som Igor Shemsov dog sparkede forbi mål.

Men som et lyn fra en klar himmel stod det efter 20 minutter pludselig 1-0, da en lang dybdebold blev sendt ned bag det russiske forsvar. Denis Kolodin og Fernando Torres kæmpede febrilsk om bolden, og efter noget ping-pong faldt duellen endelig ud til Torres’ fordel. Hårdt presset af Kolodin, som forsøgte at redde situationen, spillede Torres sin angrebsmakker, David Villa, fri, som let kunne lægge bolden ind bag Igor Akinfeev i det russiske mål.

Russerne skruede ekstra op for dampen efter målet, og det var næsten ved at give udslag med det samme, da de tre minutter efter ramte stolpen. På det efterfølgende spanske kontraangreb var det lige før, at Torres kunne vippe bolden over udadstormende Akinfeev, men dog uden held.

Mens Spanien først og fremmest var farlige ved at spille Villa og Torres fri bag russernes forsvar, så var det tydeligt, at mens Rusland godt kunne spille god fodbold, så savnede de inde i boksen topscorer Pavel Pogrebnyak, som måtte melde fra til slutrunden, efter han pådrog sig en knæskade.

Alle havde indstillet sig på, at det skulle stå 1-0 til Spanien ved halvleg, men i en hurtig kontra efter et russisk hjørnespark spillede Iniesta David Villa fri, som dermed kunne score sit og Spaniens andet mål og give Rusland et ordentligt gok i nødden inden halvlegen.

Rusland kom dog friskt ud til anden halvleg, og de lignede bestemt ikke et hold, som havde givet op. De lagde således et pres på Spanien til at starte med, men i takt med, at der stort set intet ud af det kom, så så russerne mere og mere modløse ud, indtil de til sidst trissede lidt ligeglade rundt.

Det mest kuriøse højdepunkt fra Rusland i 2. halvleg kom næsten, da Ruslands hollandske træner, Guus Hiddink valgte at skifte kantspilleren, Vladimir Bystrov ud for Roman Adamov. Bystrov havde spillet ganske elendigt, så udskiftningen var sådan set berettiget. Det kuriøse var bare, at det var den selv samme Bystrov, som var blevet skiftet ind i halvlegen.

Spanien måtte godt nok i denne periode stå nede og forsvare sig, men de var stadig det farligste hold på banen gennem de kontrachancer, som der af og til opstod. Og det var på sådan et angreb, at Villa kunne gøre sig til ”hattrick hero” med sit og Spaniens tredje mål i kampen.

I resten af en lidt ligegyldig afslutning fik Roman Pavlyuchenko reduceret på et kraftfuldt,. flyvende hovedstød, inden Cesc Fabregas i overtiden kunne score på en returbold fra endnu et lynhurtigt, spansk kontraangreb, som gav Spanien en sejr på 4-1.

Dermed fører Spanien gruppe D inden aftenens sene kamp mellem Grækenland og Sverige.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu