EM-Special: Rumænien tabte til overmagten

EM-Special

Hollands reserver var for gode, for et hårdt kæmpende rumænsk hold, som missede muligheden for at komme i kvartfinalen.

Før kampen havde Marco van Basten bebudet, at han ikke ville stille op til kampen med de vilde ændringer, men van Basten måtte have ændret mening, da hele ni spillere fra start 11’eren mod Frankrig blev sparet, de eneste spillere der gik igen fra start 11’eren fra den kamp, var Khalid Boulahrouz og Orlando Engalaard.

Kampen blev lagt ud i et lavt tempo, som man slet ikke kunne genkende fra Hollands øvrige kampe, men det skyldes højst sandsynligt de mange udskiftninger hos van Bastens-tropper.

Det kneb for hollænderne med at finde deres flotte offensiv spil frem fra de foregående kampe og en af de helt store mangelvare var de manglende temposkift i spillet.

Rumænien var tæt på at komme i front efter 24 minutter, hvor Rumæniens hidtil eneste målscorer under EM, Adrian Mutu, var tæt på, men hans forsøg røg lige forbi mål.

I resten af halvlegen belejrede de hollandske favoritter den rumænske banehalvdel og de orange klædte var meget tæt på at komme foran flere gange. Blandt andet havde Robben en kæmpe chance, efter Huntelaar og Robben spillede sig flot igennem det rumænske forsvar, men Robbens afslutning røg lige forbi det rumænske mål.

I slutningen af halvlegen var det dog noget overraskende Rumænien der var tæt på at komme foran, da Rat spillede Paul Codrea helt fri, men hans first timer røg over mål. Det blev halvlegens sidste chance og i anden halvleg måtte man formode, at Rumænien ville komme længere frem af banen, da de var tvunget til at vinde, med resultatet i gruppens anden kamp i baghovedet.

Holland startede anden halvleg, som de var startet i de to første kampe i turneringen. Derfor var det ikke overraskende at van Persie var meget tæt på at bringe hollænderne i front. Og hvad van Persie ikke formåede, formåede Klaas-Jan Huntelaar efter 55 minutter, da han fik sidste fod på bolden, der suste forbi Lobont i det rumænske mål.

Målet fik de defensivt indstillede rumænere frem af banen, der var tvunget til at score, hvis de fortsat ville spille en rolle under EM, men det lykkedes ikke for Østeuropæerne at komme frem til nogen nævneværdige chancer.

I de sidste tyve minutter af kampen faldt tempoet drastisk, hollænderne var godt tilfredse med resultatet og spillede derfor ikke så direkte, som de gjorde før deres scoring og de rumænske spillere havde simpelthen ikke flere kræfter.

Med bare tre minutter tilbage af den ordinære spilletid, lukkede Holland kampen til 2-0, da Robin van Persie driblede forbi et par spillere og fra en spids vinkel bankede bolden i mål. Ydligere skete der ikke i kampen og dermed gik Holland ubesejret igennem gruppespillet og må derfor regnes for en af favoritterne.