EM-Special: Rødt kort sendte Italien i kvartfinalen

EM-Special

Italien er videre til kvartfinalen efter en 2-0 sejr over et fransk hold, der først blev hæmmet af Ribery blev skadet efter ni minutter og bare et kvarters tid senere begik Abidal straffespark og efterfølgende fik han rødt kort og det hæmmede franskmændene resten af kampen.

Begge hold lagde ud i et højt tempo og begge hold var i den grad også tvunget til at komme frem af banen, hvis de stadigvæk ville have en mulighed for at komme i kvartfinalen.

Franck Ribery måtte efter bare ni minutters spil forlade banen, efter et sammenstød med Zambrotta. Ribery blev afløst af unge Nasri, der dog noget spektakulært kun nåede at få et kvarters tid på banen.

Franskmændene virkede en smule rystet efter den episode og det kunne italierne godt mærke, så de satte flere kræfter ind i nærkampene.

Italierne overtog efterhånden spillet og efter 25 minutter lykkedes det også italierne at komme i front, efter Luca Toni tog en aflevering godt til sig, der efterfølgende fik straffespark, fordi at Eric Abidal fældede den farlige angriber, samtidig fik Abidal rødt kort, da han var sidste mand. Andrea Pirlo udnyttede koldt straffesparket.

I minutterne efter målet fortsatte de azurblå med at presse på for at komme ydligere foran. Det var lige ved at lykkes, da Luca Toni på akrobatisk vis fik afsluttet, men afslutningen røg lige akkurat forbi mål.

Frankrig var efter det røde kort til Abidal nødt til at foretage sig noget, det gjorde Raymond Domenech, da han tog indskiftede Samir Nasri blev taget ud til fordel for Jean-Alain Boumsong.

Trods de svære betingelser gav franskmændene ikke op, men hver gang bolden kom ind i det italienske målfelt, manglede der folk i feltet, da det typisk kun var angriberne, Karim Benzema og Thierry Henry der var i feltet.

Med bare et minut til pausen var Italien ved at fordoble deres føring, efter at Fabio Grosso flot udførte frispark, blev pareret på stolpen af Gregory Coupet. Det blev halvlegens sidste mulighed og dermed kunne Italien gå til pausen med en 1-0 føring.

Italien lagde anden halvleg bedst ud, men det gav ikke rigtigt nogen chancer af sig, for hver gang de azurblå var ved at slippe igennem den franske defensiv manglede de lige det sidste.

Det sidste var ikke hvad Daniele De Rossi manglede, da hans frisparksforsøg via Thierry Henry røg videre i mål til stor italiensk jubel.

Efter scoringen dalede tempoet, først og fremmest fordi franskmændene ikke følte de kunne nå at vende kampen og samtidig begyndte italienerne så småt at spare spillere til kvartfinalen, som alt tydede på de ville komme i.

I resten af kampen var der ingen tvivl om resultatet, hvorfor det var fortjent at Italien vandt 2-0 og dermed gik videre til kvartfinalen.