Наши партнеры

MenuEM-Special: Profil: Zlatan Ibrahimovic

EM-Special

TotalBold.dk har udpeget en profil fra hver nation under denne EM-slutrunde. Sveriges mest betydningsfulde spiller, set med vores øjne, er Zlatan Ibrahimovic.

Navn: Zlatan Felipe Ibrahimovic

Født: 3. oktober 1981

Position: Angriber

Nuværende klub: Internazionale

Tidligere klubber: Malmø FF, Ajax Amsterdam, Juventus.

Zlatan Ibrahimovic er en meget frygtet herre til dette EM, det kan der simpelthen ikke sås noget tvivl om. Svenskeren er en gudbenådet tekniker, men har aldrig været en holdspiller, hvilket har splittet nationen i to lejre. En halvdel bryder sig ikke om Zlatan, og mener, at han blot gør mere skade end gavn for landsholdet. En anden halvdel er vild med Zlatans finurlige finter, evne til at skabe plads og til tider arrogante optræden. Den bosniske mentalitet er ikke til at tage fejl af.

Zlatan er nemlig ikke svensker, kun på passet. Selvom forældrene er født og opvokset i Bosnien, mødte de hinanden i Sverige, hvor de fik en af fodboldens største navne – Zlatan Ibrahimovic. Siden fødslen i Malmø er det gået stærkt for den mørkhårede angriber. Han spillede to års professionel fodbold i Malmø FF, før han skiftede til den hollandske storklub Ajax Amsterdam. Her spillede han i tre år. Han opnåede at score 32 mål i 73 kampe, og tilmed fik han stor succes i klubben, trods svære perioder. Herefter drog den kontroversielle svensker til Juventus, men senere blev det så til Inter, da Juventus var indblandet i den berygtede foldboldskandale.

Zlatan havde debut på landsholdet i det tidlige 2001, da han deltog i en målløs venskabskamp mod Færøerne. Hans første officielle kamp var mod Aserbadjan, da svenskerne dystede om kvalifikationen til det forestående VM i Sydkorea og Japan. Indtil videre er det blevet til 49 landskampe og 18 mål på det svenske landshold.

Læs alt om Sverige i EM-guiden samt mange andre spændende artikler – klik her.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu