Наши партнеры

MenuEM-Special: Profil: Iker Casillas

EM-Special

TotalBold.dk har udpeget en profil fra hver nation under denne EM-slutrunde. Spaniens mest betydningsfulde spiller, set med vores øjne, er Iker Casillas, der betegnes som én af verdens bedste målmænd.

Navn: Iker Casillas

Født: 20. maj 1981

Position: Målmand

Nuværende klub: Real Madrid

Tidligere klubber:

Spanien har mange profiler, og den største er lidt svær at udvælge, da profilerne bidrager med hver deres spidskompetencer. Men valget på den største profil er faldet på Iker Casillas. Han er nok en af de mest moderne målmænd, forstået på den måde, at han ikke blot har rigtig gode målmandsegenskaber, men han også er en rigtig god boldspiller. Altså en målmand, der kan få en tilbagelægning og spille bolden videre uden at være usikker.

Casillas helt store styrker er hans reaktioner på stregen, han er boldsikker og så er han god til at følge med i spillet. Det ser vi for eksempel når Real Madrid presser modstanderne, så er han god til at gå langt ud af målet, for at være på forkant med et eventuelt boldtab. Den spanske keepers helt store svaghed er høje indlæg i feltet. Med hans højde på 185 centimeter er han ikke just den største målmand gennem tiderne. Hvis man skal sammenligne Casillas med en spiller fra SAS Ligaen, passer hans beskrivelse bedst på AaB’s målmand, Karim Zaza, som også er rigtig god med fødderne, ligeledes reaktionsstærk på stregen og dårlig på høje indlæg og dødbolde.

Spanieren er et produkt af Real Madrids eget fodboldakademi, hvorfor han siden han var helt ung har spillet for Real Madrid. Han fik sin førsteholdsdebut for Real Madrid i 1999. I sæsonen 1999/2000 stod han fast for Real Madrid, og i 2000 fik han debut for det spanske landshold i en kamp mod Sverige, som endte 1-1. I 2000 vandt Casillas sin første titel med Real Madrid, da de vandt Champions League. Efter titlen tog den spanske målmands karriere for alvor fart, da han blev mere og mere vellidt af Real Madrids fans via hans gode præstationer på banen. I 2002 rendte Han ind i en af sin karrieres største kriser, da han efter en række dårlige præstationer blev sat af holdet til Champions League-finalen mod Bayer Leverkusen. Men da hans afløser, Sanchez, blev skadet, fik han chancen i målet og Real Madrid vandt kampen 2-1. Lige siden den kamp har Casillas stået fast for Real Madrid, og han regnes i dag for en af verdens bedste målmænd.

Læs alt om Spanien i EM-guiden samt mange andre spændende artikler – klik her.Kommentér

En kommentar til “EM-Special: Profil: Iker Casillas

  1. duffer siger:

    bedste målmand ever

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu