Наши партнеры

MenuEM-Special: Optakt: Tyskland – Tyrkiet

EM-Special

I aften bliver den første EM-finalist fundet, når Tyskland og Tyrkiet mødes i den første semifinale. Tyrkerne har store problemer med både skader og karantæner. Således er cirka kun halvdelen af spillerne i den 23-mand store trup til rådighed. Tyskerne derimod har alle til rådighed, og er favoritter til kampen. Men kan de tyrkiske spillere levere en overraskelse igen?

For Tyrkiet betyder det meget, at holdet har kvalificeret sig til semifinalerne ved EM. Selvom det tyrkiske landshold de seneste år har gjort det godt, så var der nok ikke mange, der regnede deres chancer for store. Men tyrkerne har i denne turnering vist stor moral og viljestyrke og på den måde fightet sig frem i turneringen.

Det er naturligvis også af stor betydning, at Tyskland er nået frem til semifinalerne. Men modsat Tyrkiet var forventningerne klart større til de tyske spillere. Selvom spillet ikke var prangende i gruppespillet, har tyskerne lige så stille spillet sig ind i turneringen, og leverede i kvartfinalen mod Portugal en flot indsats. Til denne semifinale går de på banen som favoritter, og favoritværdigheden bliver ikke mindre af det faktum, at tyrkerne kun har omkring halvdelen af spillerne i den udtagede trup til rådighed.

Emre Aşık, Tuncay Şanlı, Volkan Demirel og Arda Turan sidder alle ude med karantæne, mens 4-5 spillere kan gå glip af kampen på grund af en skade. Dette gælder blandt andet profiler som Emre Belözoğlu og Nihat Kahveci. Det er langt fra optimalt for den tyrkiske træner, Fatih Terim, men hans hold har tidligere i denne turnering vist, at de kan klare modstand. De har vist, at de er i stand til at kæmpe sig tilbage i en kamp i sidste øjeblik op til flere gange.

Tyskland er hverken ramt af karantæner eller skader, og vi kan derfor ikke komme udenom, at favoritværdigheden ligger hos tyskerne. Dette EM har dog vist, at det ikke er nok bare at være favorit. Tyskerne må ikke tage for let på kampen, da det kan komme til at koste dem finalepladsen. Men Tyskland spillede sig i den grad ind i turneringen, da de sendte favoritterne fra Portugal hjem i kvartfinalen, og har selvtilliden i orden. Det er ikke nyt for dem, at stå i en semifinale ved en stor slutrunde. De ved hvad det betyder.

Om Tyrkiet formår at overraske igen, får vi at se i aften. Opgøret, der fløjtes af Massimo Busacca, sparkes i gang klokken 20.45 i Basel.

Forventede startopstillinger:

Tyskland:

Jens Lehmann

Philipp Lahm – Christoph Metzelder – Per Mertesacker – Arne Friedrich

Simon Rolfes – Torsten Frings

Lukas Podolski – Michael Ballack – Bastian Schweinsteiger

Miroslav Klose

Tyrkiet:

Rüştü Reçber

Hakan Balta – Mehmet Topal – Gökhan Zan – Sabri Sarıoğlu

Mehmet Aurélio

Kazım Kazım – Ayhan Akman – Hamit Altintop – Tümer Metin

Semih Şentürk

TotalBold.dk’s bud på kampen:

TotalBold.dk tror ikke på en ny tyrkisk overraskelse. Tyskland viste i kampen mod Portugal, at de kan gå hele vejen. Holdet burde være i stand til at besejre et tyrkisk hold, der er hårdt ramt af skader og karantæner. Tyrkiet vil dog kæmpe lige indtil kampen er forbi. Vi tror, at Tyskland spiller sig i finalen med en sejr på 2-0.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu