Наши партнеры

MenuEM-Special: Optakt: Portugal – Tyskland

EM-Special

I aften skydes kvartfinalerne ved EM i fodbold i gang med denne reprise af bronzekampen fra VM i fodbold for to år siden, hvor Tyskland tog det ædle metal foran Portugal.

Dengang var det Tyskland, som red på en bølge af succes, da en helt ny landsholdsgeneration, anført af træner Jürgen Klinsmann, med festlig angrebsfodbold betog hele verden, hvilket også i sidste ende gav en velfortjent tredjeplads ved VM.

Her to år senere er der vendt lidt om på rangordenen, da det nu er det unge og revitaliserede Portugal-hold, som med deres egen teknisk betonede fodbold støt og sikkert har spillet sig ind i kredsen af favoritter ved EM. En kreds Tyskland langsomt har meldt sig noget ud i periferien af efter to tvivlsomme kampe mod Kroatien og Østrig. Portugal går med dermed ind til kampen som klare favoritter efter deres flyvende gruppespil mod Tysklands omvendte.

Dog ville det naturligvis være dumt at tro, at Tyskland ikke kan matche det velspillende Portugal-hold, for Tyskland kan bare det der med at slå til, når det virkelig gælder, og man bør kunne forvente et meget tændt tysk hold, som går på banen i aften. De har noget at bevise efter de halvdårlige kampe mod Kroatien og Østrig, og en sejr mod Portugal vil kun være med til at melde deres tilbagekomst, som et hold man skal tro på. Nøglespillerne, Torsten Frings og Lukas Podolski, var begge meget tvivlsomme til kampen, men meldes klar til start af den velansete, tyske fodboldavis, Kicker.

Portugal har i modsætning til Tyskland intet at bevise. De viste nok i løbet af gruppespillets første to kampe, hvor henholdsvis Tyrkiet og Tjekkiet med kirurgisk præcision blev dissekeret af mørkerøde sydeuropæere. Og det er fremragende og samtidigt skræmmende, hvad Portugal på papiret kan byde på. Ricardo Carvalho og Pepe danner en mur i midterforsvaret, midtbanen med Deco og João Moutinho i fremskudte roller sender den ene sukkerbold efter den anden afsted og oppe foran kan Simão Sabrosa, Cristiano Ronaldo, Nani og Ricardo Quaresma gøre ethvert forsvar rundtosset, mens Numo Gomes stadig kan slå til på sine gamle dage. Samtidig emmer bænken også af klassereserver til langt de fleste pladser. Oven i købet kan træner Luiz Felipe Scolari stille med stærkeste hold, da alle hans spillere er klar.

Dog skal man nok ikke forvente, på trods af alle deres dårlige odds, at tyskerne bliver kørt over af Portugal. Til det har tyskerne trods alt stadig for meget klasse, og man bør forvente, at de ekstra koncentrerede vil gå på banen i aften og levere en præstation, som vil hæve sig væsentligt over det middelmådige niveau fra deres to sidste kampe. For det ville bare være Tyskland i en nøddeskal, hvis de vågnede op til dåd, når det blev knald-eller-fald og slog Portugal efter en fremragende indsats, hvor ingen ellers havde levnet dem en chance. Omvendt har Portugal så meget klasse, at det er svært at se, hvem der skal kunne stoppe dem, hvis de holder niveauet fra deres første to kampe.

Men i aften, klokken lidt i 23 kender vi navnet på dette EM’s første semifinalist.

Kampstart er klokken 20:45.

Forventede startopstillinger:

Portugal:

Ricardo

José Bosingwa – Pepe – Ricardo Carvalho – Paulo Ferreira

Armando Petit

Deco – João Moutinho

Cristiano Ronaldo – Nuno Gomes – Simão Sabrosa

Tyskland:

Jens Lehmann

Arne Friedrich – Per Mertesacker – Christophe Metzelder – Philippe Lahm

Bastian Schwensteiger – Torsten Frings – Michael Ballack – Lukas Podolski

Miroslav Klose – Mario Goméz

TotalBold.dk’s bud på kampen: Redaktionen på TotalBold.dk tror, at det bliver en ganske velspillet og underholdende kamp, hvor tyskernes udtalte vindergen dog endnu engang, ligesom så mange gange før, vil slå til og give dem sejren. Derfor tror vi, at kampen bliver 2-1 til Tyskland.

Skrevet af Philip BlüdnikowKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu