Наши партнеры

MenuEM-Special: Nådesløse Spanien i finalen

EM-Special

Det blev en drønsikker sejr til Spanien, da en fremragende anden halvleg sikrede de spanske tropper deres bedste resultat i hele 24 år. Russerne blev nedlagt på fornemmeste vis, mens østeuropæerne så hjælpeløst til.

Før semifinalen gennemførte de to landsholdstrupper en kampagne mod racisme. Det flotte initiativ blev fremlagt af de to holds anførere, da Iker Casillas og Semak hver holdt en brandtale mod den stadigt fortsættende racisme i fodboldens, og ikke mindst hele verden. Efter de flotte ord blev den længe ventede semifinale igangsat med et brøl, da russerne gav bolden op til lidt over halvanden time med fremragende underholdning.

Allerede efter de første fem minutter virkede kampen væsentligt mere spændende end spaniernes forgangne kamp mod Italien. Spanierne, der i dagens anledning var klædt i gult, sprudlede i de første fem minutter og kom allerede efter 6 minutters spil tæt på kampens første scoring. Liverpool-spilleren, Fernando Torres modtog en stikning ind i feltet, men ”El Niño” stod med ryggen til Akinfeevs mål. En hurtig vending senere kom afslutningen dog, hvorefter en veloplagt ung, russisk keeper kunne parrere bolden væk med foden.

Spanierne lignede det hold, der dominerede kampen mest og blot ti minutter senere var Torres igen i centrum, da han faldt i straffesparksfeltet. De mange ivrige, tilrejsende spanske fans fløj op af stolene, men belgieren Franck de Bleckere viftede den farlige spids på benene igen. Dog måtte den belgiske dommer fløjte lidt senere hen i kampen, da Silva blev mejet ned bagfra af Zhirkov, der slap noget heldigt med en reprimande.

Da blev det tid for russerne til at bide fra sig. Som et deja vú fra de mange forestående EM-kampe var det Pavlyuchenko, der stod for det russiske forsøg. En god fight fra russerne få meter udenfor det spanske felt resulterede i en skudmulighed til den ombejlede angriber, der dog efter en skudfinte måtte se sit skud smyge sig få centimeter forbi en hjælpeløs Iker Casillas og hans mål.

Efter blot 34 minutter måtte David Villa forlade banen, da en skade plagede Spaniens EM-topscorer. Cesc Fabregas ventede ivrigt på sidelinjen og strøg hurtigt på banen, da han endelig kunne gøre sin entre. Mens en farlig angriber gik ud var der en farlig angriber, som var tæt på at score. Pavlyuchenko formåede at dreje sin krop efter et indlæg, således russeren kunne dreje bolden mod målet. Det spektakulære forsøg gik dog flere meter forbi, og kort efter kunne fløjten lyde til pause.

Mens de to hold gik i omklædningsrummene kunne de mange fremmødte tilskuere blot vente spændt. Med oplevelsen fra første halvleg in mente, kunne meget tyde på, at der snart ville falde mål i denne EM-semifinale. Senna havde markeret Arshavin godt, og der skulle gang i den hurtige russer, hvis den spanske defensiv skulle udnyttes ordentligt.

Kort efter pausen fik de mange ventende tilskuere ret, da Spanien bragte sig foran ved Xavi. Et fremragende pasningsspil fra Spanien sørgede for kampens første mål. Flere hurtige afleveringer endte ved Iniesta på venstrekanten af feltet. Her drillede den lille spanier en russisk forsvarer, før han smækkede bolden hårdt indover. Her kom holdkammeraten Xavi Hernandez susende og bragte spanierne foran til 1-0.

Russerne virkede sløve efter føringsmålet og spanierne vedblev med et stort pres på de russiske tropper, der kæmpede med at få ordentligt gang i deres velkendte kontraangreb. I en periode på tre minutter var spanierne ekstremt tæt på af flere omgange. Tættest kom spanierne dog på en scoring, da Torres dog kun fik låret på et indlæg lige foran kassen. Lårbassen var ikke meget behjælpelig med at rette bolden i kassen, hvorfor skuddet fortsatte uden om Akinfeevs mål.

I den hårdt pressede periode kom russerne ikke frem til andet end et frispark. Zhirkov forsøgte at sparke bolden i kassen, men den fremstillede spanske mur afviste skuddet, der aldrig blev en reel trussel for Spanien, som efterhånden fik mere og mere styr på sagerne, mens Torres atter misbrugte i front.

Luis Aragones er ikke ræd for at hive de spillere ud af truppen, der ikke præsterer godt nok. Det er før set med kongesønnen Raul, der end ikke var med i denne spanske EM-trup. Torres udgik efter 68 minutter, ligesom også Xavi Hernandez forlod banen. De to spillere strøg på bænken til fordel for Daniel Guiza og Xabi Alonso.

Den kontroversielle udskiftning blev hurtigt nedsablet af TV2’s kommentatorer, men det rørte til gengæld ikke Daniel Guiza, der takkede for tilliden fra den kyniske Aragones. Blot få minutter efter udskiftningen kunne Mallorca-angriberen vippe bolden over en hjælpeløs Akinfeev. Et superfrækt lob fra den spanske offensiv sikrede Guiza fri mulighed for selv, efter en flot brysttæmning, at kunne vippe bolden over keeperen.

Til slut og sidst lukkede David Silva scoringsgildet med endnu en flot scoring. For tredje gang belønnede den megen teknik og kreativitet på den spanske midtbane sig. Indskiftede Fabreagas stod for indlægget til David Silva, der slukkede håbet komplet for russerne til slutresultatet 3-0.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu