Наши партнеры

MenuEM-Special: Farvel Sverige!

EM-Special

Det blev svenskerne, der måtte forlade EM efter et nederlag til Rusland. Læs mere om hvordan kampen forløb sig mellem de to nationer.

Den ene af de to kampe i Gruppe D havde ingen betydning, men Rusland – Sverige gælder alt, hvad de to landholds står for. Der var en kvartfinale på spil, da vores svenske naboer stødte sammen med overraskelsen fra Rusland.

Russerne startede kampen bedst, og kom frem til flere chancer end svenskerne. Det gav pote, da den ombejlede angriber, Pavluchenko, efter 23 minutter kunne sætte bolden i netmaskerne. Russerne fremviste noget af det flotte kombinationsspil, som Guus Hiddink har taget med sig til Østeuropa, da et flot offensivt spil sikrede russerne 1-0-føringen.

Begge hold havde flere afslutninger i anden halvleg, og svenskerne var skam også tæt på kort efter Ruslands mål. Et dybt, velplaceret indlæg fandt vej til Larssons pandebrask. Larsson kunne se bolden svæve henover unge Akinfeev i det russiske mål, før den hoppede på overliggeren. Sverige beviste, at de endnu ikke ville melde sig ud af denne slutrunde.

Holdene gik til pause med en 1-0-føring til Rusland. Lars Lagerbäcks tropper behøvede kun en uafgjort, for at kunne sikre sig yderligere avancement til kvartfinalerne. Dog skulle der mindst indsættes et enkelt mål, hvis den målsætning skulle indfries.

Med fornyet mod gik svenskerne med opløftet pande ind til første halvleg. Lige lidt hjalp, for der gik ikke mere end blot fire minutter, før en forrygende glad Andrei Arshavin fejrede russernes andet mål. Igen var hurtigt offensivt spil vejen frem, da Zhirkov spænede frem på venstrekanten, og spillede bolden frit til Andrei Arshavin, der kunne glide bolden forbi en hjælpe Isaksson i det svenske mål.

Kampen fortsatte med en bølgen frem og tilbage, dog uden mål. Derfor kunne russerne fejre en 2-0-sejr og videre avancement til kvartfinalerne. Dermed er det Spanien og Rusland, der går videre i EM.Kommentér

En kommentar til “EM-Special: Farvel Sverige!

  1. Patrick Andersen siger:

    Det var godt nok et Zlatent svensk hold!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu